rise of athena slot logo
Spela hos Videoslots
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Rise of Athena

I Rise of Athena reser vi tillbaka till det forna Grekland, där vi möter den vackra gudinnan Athena. Hon var i den grekiska mytologin krigets och vishetens gudinna, och detta symboliseras i spelet bland annat av ugglor och krigarhjälmar. 

I denna recension går vi in närmare på hur spelet fungerar, vilka symboler du kan stöta på, och vad annat du kan tänkas behöva veta innan du sätter igång att spela.

Spela Rise of Athena här

Hur fungerar Rise of Athena

Rise of Athena har ett relativt enkelt upplägg – åtminstone när det kommer till upplägget av spelplanen. Här får du fem rullar med symboler, och varje rulle har tre rader. Vinstlinjerna är endast fem till antalet, vilket gör att det är lätt att hålla koll på vinstmöjligheterna. 

Som vanligt hittar du knapparna där du justerar storlek på insatsen längst ned under spelplanen. Du kan satsa som lägst en krona, och storspelaren kan satsa maximalt 1 000 kronor. Det gör att insatsnivåerna på sloten kommer tilltala de flesta spelare. 

Också spinnknappen återfinns längst ned under spelplanen, och här kan du välja om du vill spinna varje spinn, eller om du vill låta spelet snurra automatiskt genom autospinnfunktionen. 

För att vinna behöver du landa minst tre likadana symboler i rad – och som mest kan du få fem likadana symboler tillsammans. Ju fler likadana symboler – desto högre vinst. Landar du tre scatter kommer free spins triggas. Dina scatter behöver inte landa tillsammans i en vinstlinje – utan kan landa spridda var som helst över spelplanen. 

Alla wilds som landar under tiden dina free spins pågår kommer bli klibbiga, och fastna på samma plats ända tills dina free spins är slut. 

Här finns också fyra olika wilds, varav tre av dessa kommer med multiplikatorer – den fjärde är en helt vanlig wild. 

De wilds som kommer med multiplikatorer kan landa flera tillsammans, och när detta sker räknas deras multiplikatorer tillsammans. Som högst kan du få hela 27x när de läggs ihop. 

Rise of Athena symboler

I Rise of Athena finner du två uppsättningar av grundsymboler – de högt betalande symbolerna som består av olika ting knutna till det gamla Grekland, samt de lägre betalande symbolerna bestående av de klassiska spelkortsvalörerna.

Här finns också scatters som kan ge dig free spins, samt hela fyra olika wilds. 

Wildsen består av en klassisk wild, samt tre wilds som har olika multiplikatorer knutna till sig. 

Rise of Athena jackpot

I Rise of Athena finns inte någon progressiv jackpott – men här finns en maximal vinst om 5 000 gånger din insats. För den som satsar med spelets maximala insatsnivå innebär det en vinst på hela 5 000 000 kronor. 

Slutsats

För att vara Play n Go känns Rise of Athena som en relativt enkel slot – både designmässigt såväl som hur de lagt upp själva spelet. Samtidigt känns det som att upplägget passar temat väl – de gamla grekerna hade nog gillat vad de såg. 

Symboliken kring Athena känns träffande, och i vanlig ordning är designen välgjord – om än något spartansk. 

Spelets RTP är i snålaste laget, och ligger på en klart lägre nivå än väntat. Å andra sidan kompenseras detta av spelets volatilitet (medel), vilken ger utdelningar relativt ofta ändå. 

Beträffande den maximala vinsten om 5 000 gånger insatsen är det en ganska gyllene medelväg utvecklaren valt – det är inte en superhög vinst, men absolut inte bland de lägsta vi stött på heller. 

Spelet räddas helt klart av upplägget wilds med multiplikatorer, där alla kan multipliceras med varandra – och det blir ett plus i kanten för att dessa dyker upp relativt ofta.

Var kan jag spela Rise of Athena?

Hos oss finner du alltid en uppdaterad lista med de bästa casinon att spela Rise of Athena på. 

Hur många vinstrader har Rise of Athena?

Rise of Athena har 5 vinstrader.

Vad är vinstchansen för Rise of Athena?

Rise of Athena har en RTP på 94.2 %, samt en medel volatilitet. Det innebär att du kan se fram emot vinster relativt ofta. 

Om c_fjellheim

Snabb info

Speltillverkare:

Play’n GO

Lanserades:

12 november, 2020

RTP:

94.2 %

Lägsta kostnad:

1 kr

Högsta kostnad:

1000 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

5

Mynt Värden:

0.02 - 20