riches of midgard slot logo
Spela hos LeoVegas
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Riches of Midgard: Land and Expand

Riches of Midgard: Land and Expand är en rolig vikingainspirerad slot, där vi tillsammans med tecknade vikingar, mjödhorn och åskhammare slåss om att expandera vårt land (eller i detta fall – vår spelplan).
Här kan du få free spins som får spelplanen att växa, och sloten bjuder på en maximal högvinst om nästan 900 000 kr. 

I denna recension tar vi oss en närmare titt på Riches of Midgard: Land and Expand. Du kommer bland annat få en introduktion till hur spelet fungerar, vilka bonusfunktioner du kan stöta på i spelet och vilka värden de olika symbolerna har. Precis som vanligt avslutar vi också med ett litet omdöme om spelet.

Hur fungerar Riches of Midgard: Land and Expand

Riches of Midgard: Land and Expand är en slot som i utgångsläget har en 3×3 spelplan med 9 vinstlinjer. På dessa kan du satsa mellan 1 krona och 2 000 kronor per spinn, och den maximala vinsten i spelet ligger på 435 gånger din insats. 

Bredvid spelplanen befinner sig 2 hotspots. I dessa kan endast premiumsymboler landa, och om du får två likadana i dessa, samtidigt som två ytterligare likadana symboler landar på hjulen kommer spelets Land and Expand Feature triggas. Denna gör att de triggande symbolerna expanderar till att täcka hela sina hjul, samtidigt som en re-spin aktiveras på det sista hjulet, vilket förhoppningsvis ger dig en match. Skulle likadana symboler landa på alla 3 hjulen expanderar dessa och ger dig en vinst på alla vinstlinjer. 

Om du landar 3 stycken åskhammare kommer spelets free spins att triggas. Du får då 8 free spins till att börja med, och varje gång en ny scatter landar får du dessutom 2 extra free spins. Det finns inte någon gräns för hur många free spins du kan få som mest i samma omgång. Varje gång du får en ny scatter kommer också din spelplan att expandera med ytterligare en rad, och som mest kan du få upp till 7 rader samtidigt.

Riches of Midgard: Land and Expand symboler

För att vinna i Riches of Midgard: Land and Expand behöver du landa 2 eller 3 likadana symboler tillsammans i en av spelets vinstlinjer. För att vara en slot med en relativt låg volatilitet ger symbolerna ändå ganska god utdelning.

  • Vikingen med vitt skägg ger upp till 15x
  • Vikingen med brunt skägg ger upp till 7x
  • Den kvinnliga vikingen (utan skägg) ger upp till 3x
  • Mjödhornet ger upp till 2x
  • Köttstycket ger upp till 1x
  • A ger upp till 0.8x
  • K ger upp till 0.7x
  • Q ger upp till 0.6x
  • J ger upp till 0.5x
  • 10 ger upp till 0.4x

Riches of Midgard: Land and Expand jackpot

I Riches of Midgard: Land and Expand finns inte någon progressiv jackpott. Den högsta vinsten i spelet ligger på 435 gånger din insats. Detta kan som mest ge 870 000 kr i vinst.

Slutsats

Vi gillar verkligen att NetEnt gått mot strömmen av högvolatila slots för att i Riches of Midgard: Land and Expand satsa på en slot med en lägre volatilitet. Det gör att vinsterna dyker upp relativt ofta, och även om dess maximala vinst är i lägsta laget förlåter vi detta tack vare alla utdelningar vi får i grundspelet.

Spelets Land and Expand Feature känns riktigt nytänkande, och vi gillar funktionen med free spins som kan expandera spelplanen
Trots att Riches of Midgard: Land and Expand inte ser särskilt mycket ut för världen har den faktiskt en hel del underhållning att bjuda på – vi är positivt överraskade! 

Frågor och svar

Var kan jag spela Riches of Midgard: Land and Expand?

Hos oss finner du alltid en uppdaterad lista med bästa casinon för att spela Riches of Midgard: Land and Expand.

Hur många vinstrader har Riches of Midgard: Land and Expand?

Riches of Midgard: Land and Expand har 9 vinstlinjer i startläget, men dessa kan öka i antal under spelets gång. Detta sker om spelplanen expanderar under free spins, och du kan då få upp till 29 vinstlinjer som mest. 

Vad är vinstchansen för Riches of Midgard: Land and Expand?

Riches of Midgard: Land and Expand har en RTP på 96.03 %, samt en låg till medel volatilitet. Här kan du alltså se fram emot mindre vinster väldigt ofta. 

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

15 januari, 2020

RTP:

96.03 %

Lägsta kostnad:

1 kr

Högsta kostnad:

2 000 kr

Hjul:

3 st

Vinstrader:

9 st

Mynt Värden:

1 - 1