Monty Python’s Spamalot

Monty Pythons Spamalot

Monty Python’s Spamalot är en slot utvecklad av Playtech. Den har ett relativt enkelt grundspel och retro grafik. Grafiken påminner mycket om de animeringar som ingick som en del i Monty Pythons flygande cirkus och passar slotten mycket bra. Under grundspelet och bonusspelen stiftar man återigen bekantskap med många favoriter från Monty Pythons galna värld såsom Riddarna som säger ni, den Svarte riddare, Kung Arthur och hans tappra riddare, kaninmonstret och den stora foten som kommer från himlen och krossar människor. Slotten är trots sin enkla grafik mycket rolig. De fem olika bonusspelen och den stora växande jackpotten gör denna slot mycket spelvärd.

Spelautomaten följer Kung Arthurs jakt på den heliga Graal. Målet är att hitta den heliga Graal och vinna den stora jackpotten. Jackpotten är när detta skrivs värd mer än 18 000 000 kr.

Monty Python’s Spamalot fakta

Speltillverkare:Playtech
Antal hjul: 5
Vinstlinjer: 20
Maxvinst: Två växande jackpottar. Högsta fast jackpott är 5000 mynt
Lägsta möjliga satsning: $0,01
Högsta möjliga satsning: $2000

Lägsta myntvärde är $0,01 medan högsta är $100

Monty Python’s Spamalot har 5 hjul och 20 olika spellinjer. Man kan välja exakt hur många spellinjer man vill spela på. Man spelare alltid med bara ett mynt per spellinje men man har fortfarande stor kontroll över hur mycket man vill spela för p.g.a. det mycket stora spannet mellan minsta och högsta möjliga insats per spellinje. Högsta insats per linje är hela 10 000 gånger större än den minsta.

Spelautomaten har fyra olika bonusspel samt ett roligt och underhållande jackpottspel.

Att spela Monty Python’s Spamalot

Det som gör Monty Python’s Spamalot spelvärd är:

 1. En ofta mycket stor växande jackpott
 2. Fyra olika bonusspel
 3. Monty Python’s humor
 4. Hög maxinsats

Spridningssymbol

Spridningssymbolen i Monty Python’s Spamalot är en symbol med texten Monty Python Scatter. Om du får minst tre spridningssymboler så aktiverar du 10 free spins. Detta oberoende av var spridningssymbolerna är placerade. Under gratissnurren byts spridningssymbolen ut mot jackpottsymbolen som aktiverar jackpottspelet. Du kan läsa mer om detta längre ner.

Vildsymbol

Vildsymbolen är den heliga Graal. Den kan ersätta alla vanliga symboler. Den kan inte ersätta spridningssymbolen, jackpottsymbolen eller bonusspelssymbolen. Fem vildsymboler i rad ger dig spelets största fasta vinst. 5000 gånger insatsen.

Bonussymbol

För att aktivera bonusspelen när du spelar spamalot måste du få en bonussymbol på hjul ett och fem. Bonussymbolen består av ett moln med två fötter och texten bonus.

Slotten har fyra olika bonusspel. Bonusspelen kan enbart aktiveras under grundspelet och alla aktiveras på samma sätt. Bonusspelen spelas i ordning och när du har spelat alla fyra bonusspel så börja du om igen från början nästa gång du aktiverar bonusspelet.

 • Storma Slottet
  Bonusspelet storma slottet är det första bonusspel som du får stifta bekantskap med när du spelar spamalot. I detta bonusspel gäller det att framgångsrikt undvika slottets ¨franska försvarare och de kor som de kastar från murarna. Det finns sex olika strategiska punkter som du kan välja att ställa dig på. Om du blir träffade av en ko på den punkt du valt så avslutas bonusspelet. Om du inte blir träffade så vinner du pengar och får välja en ny punkt att stå på. Ju fler punkter du lyckas stå på utan att bli träffad av en ko, desto mer vinner du.
 • Ingen får passera
  Under det andra bonusspelet träffar du på den svarte riddaren i skogen och han vill inte låta dig passera. Alla som har sett filmen vet att kung Arthur där hugger av lem efter lem på riddaren medan denna trivialiserar sin skador hur grava de än blir. Bonusspelet är uppbyggt på samma sätt. Du får fyra försök att hugga av riddarens lemmar. Om du lyckas så viner du pengar, om du missar riddaren med ett slag så sjunker den multiplikator som dina vinster under bonusspelet multipliceras med. Man börjar bonusspelet med x5 men kan om man ha otur förlora denna multiplikator helt om man inte träffar någon lem.
 • Riddarna som säger “ni”
  Riddarna som säger ni är några av Monty Pythons mest ikoniska figurer. De vill att du skall leta reda på en fin gren åt dem som offergåva innan du får passera. Ju finare gren du hittar desto mer pengar vinner du.Välj en gren i skogen och ge den till riddarna som säger NI. De kommer värdera grenen. Du kan sedan välja att erbjuda en annan gren eller att acceptera den summa de vill ge dig och avsluta bonusspelet. Du får välja max tre grenar. Om du väljer en tredje gren vinner du dess värde oavsett vad det är och oavsett om det är större eller mindre än tidigare grenars värde.
 • Mördarkaninen
  I detta bonusspel får du chansen att besegra mördarkaninen med heliga handgranater. Även detta bonusspel är baserat på en mycket klassisk scen ur Monty Python och den heliga Graal. Dina riddare måste passera ett antal stenar. Bakom en av stenarna döljer sig den mordiska kaninen som kan döda dina riddare på ett ögonblick. Varje riddare måste välja en sten att kasta sin handgranat på. Om du hjälper honom att välja rätt så kan han säkert passera och du vinner pengar. Om du väljer fel så dör han en hemsk död. Det finns totalt sex riddare och ju fler som tar sig över till säkerhet desto mer vinner du.

Jackpott

Vid sidan av dessa fyra bonusspel har Monty Python’s Spamalot också ett jackpottspel där du kan vinna pengar och om du har riktigt tur även en av de två jackpottarna. Jackpottspelet kan bara aktiveras under free spinns. För att aktivera jackpottspelet måste man få fem jackpottsymboler under sina gratissnurr. Man måste inte få fem på samma snurr utan det räcker att man får fem totalt under de 10 gratissnurren. När jackpottspelet börjar står du vid foten av en kulle. På toppen står den heliga Graal. Du måste ta dig till toppen men i din väg står 6 rader av olika hinder som t.ex. består av höns, händer, riddare och monster. På varje nivå måste du välja att klicka på ett av hindren. Om turen står på din sida besegrar du motståndaren, vinner pengar, och kan gå upp till nästa nivå. Om du har otur kommer en stor fot ur himlen och krossar dig vilket avslutar jackpottspelet. Om du tar dig till sista nivån har du två olika val, ett val ger dig den stora jackpotten, det andra den lilla.

Man får relativt ofta spela jackpottspelet och ha chansen att vinna de miljoner som finns i jackpotten.

Omdöme

Monty Python’s Spamalot har som tidigare nämnts ganska enkel grafik om man jämför med många moderna slottar men den enkla grafiken passar perfekt för denna slot då den replikerar känslan från Monty Pythons flygande cirkus. Om man använde sig av en mer avancerad grafik skulle man mycket enkelt förlora den känsla som gör Monty Python och deras humor så speciell.

Alla bonusspel är mycket bra utvecklade och är roliga och nostalgiska på samma gång. De ger en inte bara chansen att vinna pengar utan även att återuppleva de klassiska filmsekvenserna på ett nytt sätt. Det faktum att det finns 4 olika bonusspel samt ett speciellt jackpottspel gör att slotten erbjuder stor variation och att man inte tröttnar på den i första taget. Chansen att vinna den stora jackpotten bidrar också med extra spänning.

Monty Python’s Spamalot är en mycket bra slot för alla de som gillar Monty Python eller slottar såsom Avalon och Avalon 2.

Vi vill särskilt rekommendera Monty Python’s Spamalot till High Rollers eftersom spelet har en hög maxinsats.

Snabb info

Lanserades:

2014

RTP:

93.99

Lägsta kostnad:

$0,01

Högsta kostnad:

$2000

Hjul:

5

Vinstrader:

20Maxvinst: Två växande jackpottar. Högsta fast jackpott är 5000 mynt

Mynt Värden:

0,01-4