Milky Ways
Spela hos LeoVegas
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Milky Ways

Milky Ways är en spelautomat med ett häftigt rymdtema från NoLimit City som till viss del påminner om NetEnts populära slot Starburst. Även om de båda slottarna är relativt lika ur ett visuellt perspektiv skiljer sig spelens funktioner avsevärt. I Milky Ways har du nämligen allt ifrån wilds och multiplikatorer till ett lukrativt free spins-läge att se fram emot. Maxvinsten landar dessutom på över 5600 gånger insatsen.

Nedan hittar du vår recension av Milky Ways i vilken vi kommer att gå igenom spelets funktioner och bonuslägen. Vi kommer även att gå igenom slottens symboler för att ta reda på vilka som ger störst utdelning och titta närmare på spelets maxvinst. 

Spela Milky Ways här

 1. 18+ år – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 september 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Cash Spins är giltiga i 60 dagar. Cash Spins är omsättningsfria, ev. vinster är riktiga pengar.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Hur fungerar Milky Ways?

I Milky Ways spelar du på en transparent spelplan bestående av 5 hjul och 3 rader symboler. Istället för vinstlinjer spelar du med 243 vinstvägar, vilket innebär att vinster sker när du landar matchande symboler på hjul intill varandra med start från vänster. I vanlig ordning behöver du minst tre likadana symboler för att få vinst. 

Vad gäller insatser kan du spela med så lite som 2 kronor per snurr, men du kan även satsa stort och spela med upp till 1000 kronor. Det finns med andra ord insatsmöjligheter som passar försiktiga spelare såväl som storspelare. För att reglera insatsen klickar du på pengasymbolen längst ner till vänster på skärmen. Där klickar du på den insats som passar dina behov bäst och sedan är det bara att snurra hjulen.

Solar Wilds kan hjälpa dig att skapa vinster enklare genom att ersätta alla andra symboler på spelplanen (bortsett från scatters). Dessa wilds kommer dessutom med en slumpmässig multiplikator på mellan 1x och 3x insatsen.

Spelets logga agerar scatter och kan enbart landa på de tre mellersta hjulen. Två sådana symboler betalar tillbaka insatsen medan tre stycken aktiverar slottens bonusläge. Under free spins spelar du med en expanderad spelplan och 3125 vinstvägar med minst två wilds under varje snurr. I detta bonusläge kommer du vid varje vinst även aktivera Fusion Spins som låser fast alla vinnande symboler och ger dig ett bonussnurr för att öka vinstpotentialen.

Sist men inte minst har du möjlighet att köpa free spins-läget om du inte orkar vänta på att aktivera det automatiskt. 

Milky Ways symboler 

Bortser man från bonussymbolerna har Milky Ways 8 symboler i grundspelet, där 4 betalar mer och 4 betalar mindre. Så här ser utdelningen för respektive symbolkombination ut:

 • J – mellan 0,02 och 50 mynt
 • Q – mellan 0,02 och 50 mynt
 • K – mellan 0,03 och 60 mynt
 • A – mellan 0,03 och 60 mynt
 • Blå ädelsten – mellan 0,04 och 75 mynt
 • Grön ädelsten – mellan 0,04 och 100 mynt
 • Gul ädelsten – mellan 0,05 och 150 mynt
 • Röd ädelsten – mellan 0,06 och 250 mynt

Milky Ways jackpot 

Milky Ways är en klassisk slot som saknar progressiv jackpot. Däremot har du chans att kamma hem slottens maxvinst på över 5600 gånger insatsen, vilket inte är så illa, framför allt inte om du spelar med en högre insats. 

Slutsats

Om du är ett fan av slots med rymdtema, men samtidigt är ute efter lite mer spänning kan Milky Ways vara ett utmärkt alternativ. Spelet bjuder inte bara på ett vackert tema med snygga animationer, här har du även en rad förmånliga funktioner att se fram emot. Ett stort plus är att spelare har möjlighet att köpa det lukrativa bonusläget om de inte orkar vänta. Ytterligare en fördel är att insatserna passar de flesta spelare, oavsett spelbudget.

Var kan jag spela Milky Ways?

Vi har samlat alla populära spelsajter som erbjuder Milky Ways i en enkel lista. Samtliga casinon har svensk licens, vilket innebär att du inte behöver betala skatt på dina vinster. 

Hur många vinstrader har Milky Ways?

Milky Ways har inga traditionella vinstlinjer utan spelas istället med 243 vinstvägar. Detta innebär att du enbart behöver landa matchande symboler på hjul som ligger intill varandra för att skapa en vinst. 

Vad är vinstchansen för Milky Ways?

Milky Ways har en RTP på 96,14%, vilket är helt normalt, och en medelhög volatilitet jämfört med liknande slots. 

Snabb info

Speltillverkare:

Nolimit City

Lanserades:

24 juni, 2020

RTP:

96,14%

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

1 000 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

243

Mynt Värden:

0,20 - 100,00