Magic Portals Logo

Magic Portals

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2013

RTP:

96.6%

Lägsta kostnad:

25 mynt

Högsta kostnad:

250 mynt

Hjul:

5

Vinstrader:

25

Mynt Värden:

0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,10 / 0,20 / 0,50 / 1
Magic Portals Screen shot

Magic Portals har magi som tema, och här finns alltid minst två magiska portaler på hjulen. Portalerna kan bland annat förvandla vanliga symboler till vildsymboler, och de har också massor av free spins att dela med sig av.

Om du vill prova på ett annorlunda spel, ta en närmare titt på Magic Portals. Du kan spela detta spel på de flesta casinon med spel från NetEnt.

Hjulen är fyllda med olika magiker när man spelar Magic Portals, plus kraftfulla djur såsom ugglor, drakar och vargar. När portalerna aktiveras visas riktigt effektfulla animationer upp.

Magic Portals fakta

Man spelar alltid med 25 aktiva vinstlinjer på Magic Portals, däremot kan man justera myntvärdet (0,01 – 1) och antal mynt som ska satsas per vinstlinje (1-10). Om du spelar i valutan euro blir lägsta möjliga satsning €0,01 x 25 spellinjer x 1 mynt = €0,25 per snurr, och högsta möjliga satsning €1 x 25 spellinjer x 10 mynt = €250 per snurr.

Högsta möjliga vinst är 64 000 mynt, vilket blir €64 000 och man spelar med myntvärdet €1. Det finns inte någon växande jackpott.

Magic Portals har en utbetalningsgrad på 96,6%.

Att spela Magic Portals

Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Portalerna som kontrollerar vildsymboler och free spins
  2. Vilken ordinarie symbol som helst kan förvandlas till vildsymbol
  3. Snygga animationer

Vildsymbol

Det finns ingen traditionell vildsymbol hos Magic Portals som dyker upp på hjulen, istället är vildfunktionen kopplad till de magiska portalerna. När du spelar Magic Portals har du alltid en magisk portal öppen på första hjulet och en annan på femte hjulet. Om samma symbol visar sig i båda portalerna förvandlas denna symbol till vildsymbol. Förvandlingen sker inte bara i portalerna, utan överallt på hjulen. Om du till exempel får en uggla i varje portal blir alltså samtliga ugglor på hjulen vilda.

Det är bara ordinarie symboler som kan förvandlas till vildsymboler. Om du istället får free spins-loggan, som är en specialsymbol, i båda portalerna samtidigt belönas du med free spins.

Free spins

Som nämnts ovan har du alltid en portal på första hjulet och en annan portal på femte hjulet när du spelar Magic Portals. Om free spins-symbolen visar sig i båda portalerna samtidigt belönas du med 10 free spins, och två extra portaler dyker upp på hjulen för att hjälpa dig under dina free spins. Free spins spelas alltså med fyra portaler, vilket gör det enklare att matcha symboler för att få vildsymboler eller erhålla nya free spins.

Omdöme

Det är alltid trevligt när spelutvecklare vågar prova på något nytt, och hos Magic Portals har NetEnt låtit både vildsymbol och free spins kontrolleras av två magiska portaler på hjulen. Det finns inte någon bonusbana, men det är inte direkt något man saknar eftersom portalerna fungerar som ”spel i spelet” och man dessutom får hjälp av extra portaler under free spins. Magic Portals lockar även med snygg grafik och mäktiga animationer. Det börjar till exempel att blixtra över skärmen när portalerna aktiveras.

Magic Portals passar dock inte den som vill kunna vinna många miljoner på ett snurr. Här finns inte någon växande jackpott, och högsta enskilda vinst är 64 000 mynt vilket även med högsta myntvärdet stannar på förhållandevis blygsamma €64 000. Är man på jakt efter en slot som delar ut sina pengar i form av små och medelstora vinster istället för att göda några få enorma jackpottar är däremot Magic Portals ett perfekt val.

Snabb info

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2013

RTP:

96.6%

Lägsta kostnad:

25 mynt

Högsta kostnad:

250 mynt

Hjul:

5

Vinstrader:

25

Mynt Värden:

0,01 / 0,02 / 0,05 / 0,10 / 0,20 / 0,50 / 1