Iron Man 2

Slotmaskinen Iron Man 2, uppföljaren till populära Iron Man, och är en slot med spelupplevelse utöver det vanliga. Speltillverkaren Playtech har försett spelet med en diger repertoar av features som erbjuder konstant action och en omväxlande spelupplevelse.

Upplevelsen i Iron Man 2 förstärks ytterligare av animationer och filmklipp som visas beroende på vad som inträffar i spelet. Iron Man är förstås den välkända seriefiguren från Marvel-tidningarna med samma namn som på senare år även blivit filmatiserade. Det är främst filmen Iron Man 2 som denna spelautomat bygger på.

En sak som direkt skiljer ut Iron Man 2 från de flesta andra slotmaskiner är de s k ”stacked symbols” som täcker mer än en rad på hjulen och ger spelet en mycket modern och tilltalande design. Man får gissa att tanken bakom detta är att överföra serietidningens form till spelet genom att du nu kan ha mycket större bilder i dessa symboler. Vidare är antalet vinstlinjer alltid låst till 50, så det enda du behöver göra för att spela är att välja myntvärde och hur mycket du vill satsa per linje.

Iron Man 2 fakta

Slotmaskinen Iron Man 2 har 5 hjul, 50 vinstlinjer och 3 rader som kan innehålla staplade symboler.

Det finns många funktioner i denna slot som gör det mer spännande och omväxlande att spela. Ett par exempel är:

Iron Man-symbolerna (de har samma utseende som spelets logotyp), vilka är så kallade scatters och kan uppträda var som helst i spelfönstret och ändå gälla. Vid tre stycken får du 10 freespins med ökande multiplikator. Detta innebär att vid varannan omgång ökas din eventuella vinst med 2 till 6 gånger det normala.

Wild-symbolen som fungerar som en joker och ser ut som en sköld med en örn i. Denna hjälper dig dels genom att den ersätter övriga symboler samt att 2 eller fler av dessa på en vinstrad resulterar i vinst. Fem stycken innebär den största möjliga vinsten i spelet och ihop med multiplikatorer kan du vinna 18 000 gånger radinsatsen.

Som nämndes tidigare har Iron Man 2 ett speciellt kännetecken i de så kallade staplade symbolerna (stacked symbols). Det finns sex stycken av dessa som på grund av att de täcker två rader och därmed fler vinstlinjer kan öka vinstchanserna när du spelar.

Marvel Mystery Jackpot

Iron Man 2 blir inte sämre av att det också finns ett antal jackpottar, varav en synnerligen stor som kan uppgå till flera miljoner kronor. Skälet till att jackpotten kan vara så stor är att många slots med Marvel-tema (t ex Hulk, X-Men och Fantastic Four) är sammanlänkade och en liten del av insatserna på alla dessa spel bidrar till en enda gemensam jackpott.

Speltillverkarna kallar detta för Marvels mystiska jackpot eller på engelska Marvel Multi-Level Mystery Jackpot. Det mystiska med den är att tillträde till ”jackpotspelet” kan ske när som helst under tiden du spelar (högre insatser favoriseras dock i urvalsprocessen).

När du väl är inne i jackpotspelet ska du klicka på 20 olika rutor och hoppas på att 3 likadana jackpotsymboler uppenbarar sig. Fast du är alltid garanterad en av de fyra jackpottarna – den minsta jackpotten ger minst 50 euro (summan är oftast högre eftersom den ständigt växer tills någon vinner).

Iron Man 2 omdöme

Slotmaskinen Iron Man 2 är actionfylld och tilltalar säkerligen den som spelat mycket på slots innan och vill testa ett nytt spel med stor repertoar av features. Är du å andra sidan ovan vid slots så kanske mindre avancerade spel kan tilltala mer eftersom det är enklare att följa vad som händer. Låt det inte avskräcka dig dock, du kan på spelautomater aldrig gå miste om en vinst bara för att du inte känner till alla detaljer – i grund och botten fungerar alla slots likadant, skillnader handlar mest om hur underhållande de är att spela på och Iron Man 2 sällar sig definitivt till den mer underhållande skaran.

Snabb info

Lanserades:

2015

RTP:

96

Lägsta kostnad:

0,30€

Högsta kostnad:

100€

Hjul:

5

Vinstrader:

25