Hooks heroes logo
Spela hos Mr Green
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Hook’s Heroes

Hook's Heroes spelaspel

Slots med sagoteman går det tretton på dussinet av, men av någon anledning har speltillverkarna genom åren inte direkt gödslat med slots med teman som fokuserar på kapten Hook och hans öden och äventyr. NetEnt blev faktiskt först i och med lanseringen av Hook’s Heroes i september 2015.

I Hook’s Heroes finns en lång rad nyheter som vi vid automatens lansering inte tidigare träffat på. En läcker funktion är respins-funktionen som kan aktiveras ganska ofta i och med att den kickar igång så fort två spridningssymboler visas på rullarna. Höjdpunkten är dock free spins-bonusen som består av tre sinsemellan mycket olika lägen.

Hook’s Heroes från NetEnt kan du spela på både din dator och din mobiltelefon/surfplatta. Nedan ser du ett antal rekommenderade casinon om du vill prova på spelet.

Fakta om Hook’s Heroes

Hook’s Heroes har ett nyskapande tema som faktiskt kretsar kring något i slotssammanhang så udda som en teaterpjäs. I introduktionsklippet till spelet panorerar en kamera mot en scen där en ridå håller på att gå upp och när strålkastarna tänds får du skåda en rikt dekorerad scen i bakgrunden och en hjulställning med fem hjul och tre rader i förgrunden. Idén är intressant, men vi misstänker också att NetEnt var tvungna att skruva rejält på historien om kapten Hook för att inte få Disney efter sig.

I sagornas värld är ju kapten Hook en figur som har en beef med Peter Pan. Sistnämnda finns inte med i den här automaten, men det gör Hooks band av glada banditer. Den ena är mer tilltufsad än den andra och vi tycker nog att NetEnts spelmakare har lyckats alldeles utmärkt med persongalleriet.

En snabb titt på vinstschemat ger vid handen att Hook’s Heroes kan betala ut 194 800 mynt i vinst på en enskild spelomgång. Att träffa den vinsten är nog bara möjligt i teorin men i free spins-rundorna finns goda möjligheter att spela hem vinster av större kaliber. RPT (return to player) ligger på jämförelsevis höga 96,82%.

Att spela Hook’s Heroes

Hook’s Heroes bjuder på en rik spelupplevelse. Några av höjdpunkterna med spelet är följande:

  1. Mycket välgjort tema med härlig grafik
  2. Finns att spela både på mobilen/surfplattan och på datorn
  3. Tre free spins-rundor
  4. Slumpmässiga respins i huvudspelet
  5. Återbetalning på närmare 97%.

Vildsymboler

Kapten Hook har fått ikläda sig rollen som ersättningssymbol (förutom att han har huvudrollen i teaterpjäsen!). Symbolen fungerar på så sätt att den ersätter alla betalande symboler och det är alltså bara scattern han inte kan fungera som. Någon multiplikator får du tyvärr inte när kapten Hook dyker upp.

Scatter

Scattersymbolen i Hook’s Heroes ger ingen kontantvinst, oavsett hur många symboler som skulle dyka upp. Emellertid gör det nog inte så mycket eftersom scattern har två andra uppgifter. Den ena är att aktivera respins, den andra är att sätta igång spelets bonusrunda med free spins

Feature spins-funktionen

Feature spins är namnet på den omsnurrsfunktion som aktiveras när minst två spridda scatters dyker upp på skärmen. Ett omsnurr av alla fem hjul sätts igång automatiskt och du får också den fördelen att en av specialfunktionerna som kan aktiveras i free spins-bonusen kopplas på.

Free spins

Har du turen att träffa tre eller fler scatters kommer en andra spelskärm att placeras ovanpå hjulen. Nu blir din uppgift att välja en av de tre specialfunktionerna Fairy Feature, Pirate Feature och Mermaid Feature. Så fort du har gjort ditt val sätter gratissnurren igång. Skulle du få fyra scatters får du göra två val på skärmen och du kan då välja att spela med samma funktion i alla gratissnurr eller mixa och matcha. Får du fem scatters får du göra tre val.

Specialfunktioner för free spins

Fairy Feature, Pirate Feature och Mermaid Feature skiljer sig åt både vad gäller antalet free spins och vilka funktioner som är aktiva. Det går verkligen att tala om tre helt olika free spins-rundor.

Ett klick på symbolen för Fairy Feature ger dig 7 gratissnurr under vilka det alltid finns minst två låsta vildsymboler på de sammanlagt 15 positionerna. Med lite tur får du upp till hela fem vildsymboler under ett eller ett par snurr.

Väljer du Mermaid Feature får du i stället spela 10 gratissnurr. För varje vinst du spelar hem kommer vinstsumman att dubblas automatiskt och skulle en vildsymbol delta i vinsten blir multiplikatorn 4x vinsten.

Klickar du på Pirate Feature får du ta del av ett free spins-läge som fungerar ungefär som det i Tornado: Farm Escape, det vill säga att det är antalet symboler, inte hur de placerar sig på linjerna, som räknas. Antalet gratissnurr med denna funktion är 15 stycken.

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

september 2015

RTP:

96.82%

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

2000 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

20 fasta

Mynt Värden:

0,10, 0,20, 0,50, 1, 2, 5, 10 kr