golden goddess logo

Golden Goddess

Speltillverkare:

IGT

Lanserades:

2013

RTP:

94.75%

Lägsta kostnad:

40

Högsta kostnad:

2 000

Hjul:

5

Vinstrader:

40

Mynt Värden:

1 / 2 / 3 / 5 / 10 / 20 / 30 / 50
goldengoddess

Golden Goddess är en spelautomat från IGT som inspirerats av de gamla grekerna och deras religion. Huvudpersonen är en blond gudinna som lever i en vacker dalgång fylld av rosor, nära det tempel som har byggts till hennes ära uppe på en av bergssluttningarna.

I dalen lever också en stilig man, en rosa häst och en vit duva. När man spelar Golden Goddess får man njuta av avslappnande instrumental musik i bakgrunden.

Golden Goddess utmärker sig genom att staplade symboler är mycket vanligt förekommande, både i grundspelet och under free spins.

IGT har i skrivande stund inte släppt någon mobilversion av Golden Goddess, så spelet finns bara tillgängligt i vanliga datorcasinon.

Fakta om Golden Goddess

Golden Goddess är en videoslot från spelutvecklaren IGT som hade premiär år 2013. Exempel på symboler som används är den gyllene gudinnan, spelets logga, mannen, hästen, duvan och den röda rosen.

Golden Goddess har vildsymbol, free spins-symbol och ett free spins-läge. Man får ofta hjälp av staplade symboler, både i grundspelet och under free spins.

Golden Goddess är en femhjulig slot med 40 spellinjer. Man spelar alltid med samtliga spellinjer aktiva. Du anger inte myntvärde och antal mynt per spellinje separat, utan klickar dig bara fram till hur mycket du vill satsa totalt per spellinje. De tillgängliga beloppen per spellinje är 1, 2, 3, 5, 10, 20, 30 eller 50 per spellinje. Detta innebär att lägsta möjliga satsning är 1 per spellinje x 40 spellinjer = 40 per spelomgång. Högsta möjliga satsning blir 50 per spellinje x 40 spellinjer = 2 000 per spelomgång.

Det finns inte någon växande jackpott. Högsta möjliga vinst på en satsning är 25 000 000. För att vinna så mycket krävs att man tar sig till free spins-läget.

IGT har inte angett exakt vad den statistiska utbetalningsgraden över tid är för Golden Goddess, utan har bara meddelat att den ligger någonstans från 93,5% till och med 96%.

Att spela Golden Goddess

Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Staplade symboler
  2. Free spins-läge med staplade symboler
  3. Interaktivt moment innan free spins-läget

Loggan är vild

Loggan för Golden Goddess är vildsymbol. Den kan ersätta vilken symbol som helst med undantag för rosen.

Loggan kan även betala ut vinster på egen hand, utan att agera som vildsymbol. Då måste man dock få minst två loggor och de måste följa reglerna för ordinarie vinstkombinationer.

Super Stacks (staplade symboler)

Den viktigaste funktionen på Golden Goddess är de staplade symbolerna. Staplade symboler uppträder mycket frekvent när man spelar Golden Goddess, och ofta på flera hjul samtidigt. Det är inte helt ovanligt att man får tre hjul intill varandra med identiska symboler, och när detta sker morfar de och bildar en enda gigantisk symbol.

Staplade symboler uppträder både i grundspelet och under free spins.

Free spins med staplade symboler

Om du får rosor över hela andra, tredje och fjärde hjulet samtidigt erhåller du sju free spins. Klicka på valfri ros för att avgöra vilken symbol som kommer att vara staplad symbol under dina free spins. (Det kan bli gudinnan, mannen, hästen eller duvan.)

Tyvärr kan man inte trigga nya free spins under free spins, så det blir aldrig mer än sju free spins i taget.

Omdöme

Den stora lockelsen med Golden Goddess är de staplade symbolerna, som uppträdde i rik mängd både i grundspelet och under free spins när vi provspelade Golden Goddess. Utan de staplade symbolerna vore Golden Goddess inte så mycket att hänga i julgranen eftersom det bara finns en vanlig vildsymbol och ett free spins-läge med ynka sju free spins, men de staplade symbolerna gör att Golden Goddess lyfter sig flera snäpp och dessutom erbjuder något som särskiljer den här slotten från de flesta andra. Att man får klicka på en av många rosor för att avgöra vilken symbol som ska bli staplad i free spins-läget gör att det till och med finns en viss interaktivitet i det är spelet, trots avsaknaden av bonusbana.

Man spelar alltid med samtliga 40 spellinjer aktiva vilket är negativt för den som själv vill kunna välja hur många spellinjer som ska aktiveras. Det går inte heller att justera myntvärde och antal mynt per spellinje separat, utan man anger bara hur mycket som ska satsas totalt per spellinje och den siffran multipliceras sedan automatiskt med 40 för att ge totalsatsningen per spelomgång. Gillar man att pilla med inställningarna för myntvärde, spellinjer och antal mynt per spellinje är Golden Goddess därför inte ett bra val.

Snabb info

Speltillverkare:

IGT

Lanserades:

2013

RTP:

94.75%

Lägsta kostnad:

40

Högsta kostnad:

2 000

Hjul:

5

Vinstrader:

40

Mynt Värden:

1 / 2 / 3 / 5 / 10 / 20 / 30 / 50