Spela hos LeoVegas
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Gates of Olympus

Gates of Olympus är något så spännande som en slot där det inte finns några vinstlinjer – istället vinner du genom att flera likadana symboler uppenbarar sig var som helst på spelplanen. Denna innovativa slot från utvecklaren Pragmatic Play är inte bara underhållande – den är riktigt fin att se på också.

I denna recension av Gates of Olympus kommer du få lära känna slotten närmare, tillsammans med de olika features spelet har att erbjuda. Vi kommer förklara exakt vad som behövs för att du ska kunna vinna, och i vanlig ordning kommer vi sist – men inte minst – avsluta det hela med vår egen personliga slutsats kring sloten.

Spela Gates of Olympus här

 1. 18+ år – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 september 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Cash Spins är giltiga i 60 dagar. Cash Spins är omsättningsfria, ev. vinster är riktiga pengar.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Hur fungerar Gates of Olympus

Gates of Olympus är en slot med 6 hjul och 5 rader. På dessa finns inga vinstlinjer, istället betalar spelet ut vinster varje gång du landar minst 8 likadana symboler under samma spinn. Dessa kan befinna sig var som helst på spelplanen.

Insatsnivåerna i spelet sträcker sig från 2 kronor som lägst, upp till maximalt 1 000 kronor per spinn, och som mest kan du i spelet vinna 5 000 gånger din insats.

Den höga volatiliteten gör att vinsterna ibland låter vänta ganska länge på sig – men när du väl vinner finns chans till höga vinster. Detta tack vare högt utdelande symboler som vid varje vinst startar en kaskad – en funktion som varje gång du vinner tar bort de vinnande symbolerna från spelplanen för att ersätta dessa med nya. Detta är något som i sin tur kan skapa nya vinstkombinationer som då fortsätter kaskaden.

Orkar du inte vänta på bonusspelet? Då har du möjlighet att köpa dig in i bonusspelet för 100 gånger din insats!

Som att det inte räckte med kaskaderna kan du här också ta del av många andra uppskattade features, såsom free spins, multiplikatorer och wilds.
Den som inte orkar vänta på bonusspelet kan betala för att det ska starta direkt – detta kostar 100 gånger insatsen.

Gates of Olympus symboler

Utbetalningsschemat ser något annorlunda ut i Gates of Olympus jämfört med vad vi är vana vid hos andra slots som betalar med vinstlinjer. Här får du istället utbetalning så fort minst 8 likadana symboler befinner sig på spelplanen – och dessa behöver på intet vis vara i närheten av varandra för att du ska vinna.

 • Scatter – ger upp till 100 x
 • Kronan – ger upp till 50 x
 • Timglaset – ger upp till 25 x
 • Ringen – ger upp till 15 x
 • Graalen – ger upp till 12 x
 • Röd ädelsten – ger upp till 10 x
 • Lila ädelsten – ger upp till 8 x
 • Gul ädelsten – ger upp till 5 x
 • Grön ädelsten – ger upp till 4 x
 • Blå ädelsten – ger upp till 2 x

Gates of Olympus jackpot

Gates of Olympus har inte någon progressiv jackpott. Här finns dock möjlighet att vinna upp till 5 000 gånger din insats – en vinst som maximalt kan ge upp till 5 miljoner kronor.

Slutsats

Gates of Olympus är en snygg slot med härliga färger, och rent visuellt får den väldigt höga betyg. Också spelmässigt gillar vi sloten, och vi tycker det är kul att utvecklaren vågar röra sig bort från systemet med vinstlinjer, för att prova på andra varianter – stort plus för det.

Den höga volatiliteten kan kännas lite väl hög ibland, och vi kan därför rekommendera att du spelar med låga insatser för att få ditt spelsaldo att förhoppningsvis räcka tills någon av de större vinsterna fallit ut.

Frågor och svar

Var kan jag spela Gates of Olympus?

Hos oss hittar du i vanlig ordning en uppdaterad lista över de bästa casinon att spela Gates of Olympus på.

Hur många vinstrader har Gates of Olympus?

Gates of Olympus har inga vinstrader alls. Istället kommer du få en vinst så fort det landar minst 8 stycken likadana symboler var som helst på spelplanen, tack vare slotens pay anywhere funktion.

Vad är vinstchansen för Gates of Olympus?

Gates of Olympus har en klart godkänd RTP om 96.5 %, samt en hög volatilitet. Den senare innebär risk för många vinstlösa spins – något som i gengäld kan belönas med vinster av det större slaget.

Snabb info

Speltillverkare:

Pragmatic Play

Lanserades:

25 februari, 2021

RTP:

96.5 %

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

1 000 kr

Hjul:

6 st

Vinstrader:

Pay anywhere function

Mynt Värden:

1 - 1