Fisticuffs slots logo

Fisticuffs

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2013

RTP:

96.7%

Lägsta kostnad:

20 mynt

Högsta kostnad:

200 mynt

Hjul:

5

Vinstrader:

10

Mynt Värden:

0,01 - €1

Fisticuffs är en slotmaskin från Net Entertainment (NetEnt) som lanserades sommaren 2013.

Fisticuffs är ett engelskt ord för slagsmål med knytnävarna utan handskar, och slagsmål är mycket riktigt vad vi bjuds på i Fisticuffs. Dock förekommer det en hel del boxningshandskar i detta actionfyllda spel, tillsammans med andra föremål från boxningsvärlden, såsom pokaler, bälten, boxarskor och gonggong. Både grafik och musik för tankarna till gamla cirkusar och skapar en nostalgisk spelkänsla. Man börjar nästa förvänta sig att Starke Adolf, Skäggiga Damen och en apa som spelar positiv ska dyka upp.

Högsta vinsten när man spelar Fisticuffs är 100 000 mynt, och till din hjälp när du spelar har du bland annat de två boxarna som fungerar som två olika vildsymboler. Då och då börjar boxarna slåss på hjulen, och om någon får in en riktig smocka kan motståndaren förskjutas till en annan ruta så att även den blir vild.

Att spela Fisticuffs

Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Vinn upp till 100 000 mynt
  2. Två olika vildsymboler
  3. Boxing Feature

Två olika vildsymboler

De båda boxarna är vilda i Fisticuffs. Den stora boxaren är en Straight Wild, medan den lilla boxaren är en Diagonal Wild. De kan trigga Boxing Feature.

Boxing Feature

Boxing Feature är inte någon interaktiv bonusbana, men den är mycket underhållande med sina fina animationer där vi får se de båda boxarna ryka ihop på hjulen.

Tungviktsboxaren (Straight Wild) kan endast visa sig på hjul tre. Om du får en tungviktsboxare på hjul tre samtidigt som lättviktsboxaren (Diagonal Wild) visar sig intill honom på hjul två eller fyra, kommer tungviktsboxaren att boxa till den mindre boxaren så att han far ut till hjul ett eller fem. Du får därmed tre vildsymboler på rad. Du belönas dessutom med ett free spin, och vildsymbolerna stannar kvar under detta free spin.

Om lättviktsboxaren istället visar sig diagonalt från tungviktsboxaren utbryter en boxningsmatch som får rutan under eller över lättviktsboxaren att bli vild. Även här får du ett free spin där vildsymbolerna stannar kvar för att hjälp dig.

Omdöme

Fisticuffs är en charmig slot och miljön spelet utspelar sig i har en härlig gammaldags känsla.

En funktion som retat upp en del spelare är att man måste satsa minst 20 mynt per snurr trots att det bara finns 10 spellinjer. Fisticuffs markandsförs som ett Win-Both-Ways spel, men man tvingas betala ett extra mynt per spellinje för den förmånen.

Att det inte finns något interaktivt bonusspel är lite synd, för vi hade gärna deltagit i en riktigt ordentlig boxningsmatch i ett separat spelfönster. Kanske något för en Fisticuffs 2? Den roliga och innovativa funktionen med vildsymboler som kan knuffa omkring varandra på skärmen kompenserar dock till viss del avsaknaden av bonusbana.

Snabb info

Speltilverkare:

Netent

Lanserades:

2013

RTP:

96.7%

Lägsta kostnad:

20 mynt

Högsta kostnad:

200 mynt

Hjul:

5

Vinstrader:

10

Mynt Värden:

0,01 - €1