9 masks of fire

9 Masks of Fire

Speltilverkare:

Micrograming

Lanserades:

Oktober, 2019

RTP:

96.24

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

600 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

20

Nu är det dags igen för en spännande slot med afrikanskt tema – men denna gång är det inte savannen och djuren som står i fokus utan de afrikanska stammarna som lever inne i djungeln och som alltid fascinerat hela världen med sin mystik och enkla leverne. I det här spelet är det de traditionella afrikanska maskerna som fått något av en huvudroll – vilket vi kan ana på namnet 9 Masks of Fire!

Det är den erkända brittiska spelutvecklaren Microgaming som ligger bakom det här släppet tillsammans med en annan mycket duktig spelutvecklare vid namn Gamburger Studios.

Det som gör 9 Masks of Fire speciellt är att det är en kombination av en gammal traditionell enarmad bandit med fuktsymboler och en modern slot med spännande funktioner och en snygg grafik. Här spelar du med 3 rader och 5 hjul och som mest kan du vinna 2 000 gånger insatsen.

De bonusfunktioner du får ta del av är bland annat Escalating Mask Pays och Free Spins med en multiplikator! Läs vidare för att lära dig allt om det här spännande nya spelet från Microgaming och Gameburger Studios.

Spela 9 Masks of Fire här

LeoVegas

4.8/5
Få upp till 4000 kronor extra och 30 cash free spins
Erbjudandet gäller nya spelare från 20 maj 2019 och framåt. min. insättning 100 kr. 15x omsättningskrav. bonusen är giltig i 60 dagar. cash free spins är omsättningsfria, ev. vinster är riktiga pengar.
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Videoslots

4.9/5
Störst utbud på slots!
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
Sätt in 200 kr och spela för 400 kr!
18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Microgaming och Gameburger Studios

Microgaming är en av världens största och bästa spelutvecklare som har varit med sedan 90-talet när internetboomen tog över hela världen och spel online började att bli stort. De finns idag representerade hos nästan alla europeiska nätcasinon och är bland annat kända för spel som Break D Bank Again, TweetHearts, Banana Oddessey och Laura Croft.

Gamburger är en annan känd spelutvecklarstudio som vi kanske inte hör så ofta om i Sverige men de är extremt duktiga på vad de gör och samarbetar då och då med Microgaming, precis som Slingshot Studios. I det här fallet slog de sina talangfulla påsar ihop och skapade 9 Masks of Fire lagom till denna mörka årstid.

Tema och grafik

Att spela 9 Masks of Fire känns som att befinna dig mitt under en ritual ute i den afrikanska bushen. Eldarna brinner och den rytmiska och exotiska musiken pumpar i bakgrunden – en känsla av att man inte vet vad som ska ske härnäst infinner sig och håller spänningen på topp!

Hela tonen på spelplanen är brunröd som om den vore upplyst av en gigantisk eld, och du ser också glöd flyga omkring i bakgrunden. På hjulen hittar du alltså både traditionella fruktsymboler som körsbär, klockor, dollartecken, 7:or och BAR-symboler.

Men det finns också en diamant som agerar Wild och som betalar ut 125 gånger pengarna om du får 5 stycken av den på hjulen, samt den guldiga masken som agerar scatter och som du vill ha så många som möjligt av eftersom du då får bra vinster, likaså 7:orna som ger dig 37,5 gånger vinsten om du får 5 stycken på spelplanen samtidigt.

De båda spelutvecklarna har verkligen lyckats få fram den känsla som de var ute efter och hela spelet andas spännande och pulserande afrikansk ritual med masker och trummor.

Bonusfunktioner

En slot är ingen slot utan bonusfunktioner som får det hela att bli lite mer underhållande och intressant. I 9 Masks of Fire kan masksymbolen bli stacked vilket betyder att flera av hjulen fylls av samma symbol och ju fler du får desto högre vinster – om du får 9 masker vinner du 2 000 gånger pengarna, 8 masker ger dig 500 gånger pengarna vilket också är otroligt bra!

Free Spin symbolen består av en sköld med två spjut framför som kan landa på hjul 2, 3 och 4 och när du får tre stycken av den symbolen vinner du 1 gånger pengarna samt triggar bonusspelet som består av ett lyckohjul där du kan vinna mellan 10 till 30 Free Spins med en multiplikator på 2 eller 3 gånger vinsten.

Sammanfattning

9 Masks of Fire är snyggt tillskott till Microgaming och Gameburger Studios spelkataloger och kommer att passa många olika typer av spelare tack vare sin fusion av gammalt som möter nytt under ett spännande och annorlunda tema.

Här studsar du fram till de rytmiska tonerna i bakgrunden med hjulen snurrar för glatta livet för att ge dig bra och roliga vinster! Detta är ett spel som passar bra i vintermörkret när vi stänger våra dörrar och drar ned gardinen.

När spelutvecklare samarbetar blir oftast resultatet så här bra eftersom spelarna får det bästa från flera världar. Spelutvecklingsföretagen i sin tur får också möjlighet att utvecklas och tänka i nya banor när de lär av varandra. Det här blev minst sagt ett lyckat samarbete och det här spelet kommer att underhålla många framöver.

Snabb info

Speltilverkare:

Micrograming

Lanserades:

Oktober, 2019

RTP:

96.24

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

600 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

20