All American

All American är en sorts videopoker som påminner mycket om Jacks or Better, så om du är bekannt med Jacks or Better kommer du att känna igen mycket när du börjar spela All American videopoker. En viktig skillnad mellan All American och Jacks or Better är att All American ger dig mer pengar för stege, färg och straight flush och mindre för kåk och tvåpar. Det är alltså viktigt att justera sin strategi när man går från Jacks or Better till All American.

För den som är på jakt efter videopokermaskiner med en teoretisk återbetalning på över hundra procent (för perfekt spel, med maxinsats, över tid) är All American ett bra tips, eftersom det fortfarande finns en hel del All American-maskiner som där den statistiska återbetalningen ligger på 100,25 procent.

All American spelas med en vanligt kortlek med 52 kort. Inga jokrar eller kort som fungerar som jokrar förekommer.

Här nedanför hittar du ett vanligt förekommande utbetalningsschema för All American. Det är viktigt att alltid kontrollera utbetalningsschemat för just den maskin man vill spela på. Utgå inte ifrån att nedanstående utbetalningsschema gäller för alla All American-maskiner.

Hand1 mynt5 mynt
Royal Straight Flush250(Samma som för den vanligaste varianten av Jacks or Better)

 

 

4000(Samma som för den vanligaste varianten av Jacks or Better)
Straight Flush90(Högre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 50)450(Högre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 250)
Fyrtal35(Högre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 25)175¨(Högre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 125)
Kåk8(Lägre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 9)40(Lägre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 45)
Färg8(Högre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 6)40(Högre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 36)
Stege8(Högre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 4)40(Högre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 20)
Triss3(Samma som för den vanligaste varianten av Jacks or Better)15(Samma som för den vanligaste varianten av Jacks or Better)
Tvåpar1(Lägre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 2)5(Lägre än för den vanligaste varianten av Jacks or Better som normalt betalar 10)
Par1(Samma som för den vanligaste varianten av Jacks or Better)5(Samma som för den vanligaste varianten av Jacks or Better)

Grundläggande strategi för All American videopoker

Om du inte har tillgång till optimal strategi för just den All American videopokermaskin du tänker spela på kan du använda dig av nedanstående grundläggande strategi. Eftersom utbetalningsschemat varierar från maskin till maskin kan man inte ta för givet att nedanstående strategi kommer att vara optimal. Den är bara en bra början för den som inte känner till vad den optimala strategin skulle vara.

  • Behåll alla vinnande händer, med ett undantag – om du har fått fyra kort av en Royal Straight Flush bör du alltid byta ut det femte kortet, även om det innebär att du förstör en vinnande hand (till exempel par i damer).
  • Om du får tre eller fyra kort av en Straight Flush, byt ut de övriga korten.
  • Om du får fyra kort av en Färg (Flush), byt ut det femte kortet.
  • Om du får ett par som inte är tillräckligt högt för att du ska vinna något, spara paret ändå och byt bara ut de övriga tre korten.
  • Om du får fyra kort av en stege, byt ut det femte kortet OM din stege har öppna ändar. Ett exempel på en stege med öppna ändar är 3-4-5-6 eftersom både 2 och 7 skulle fullborda din stege. 3-4-6-7 är däremot en stege som inte har öppna ändar eftersom det endast är 5 som fullbordar din stege.
  • Om du får två höga kort av samma kortfärg, till exempel hjärter kung och hjärter dam, byt ut de övriga tre korten.
  • Om du får tre kort av en Straight Flush, byt ut de övriga två korten.
  • Om du får två eller fler höga kort av olika färg (t ex hjärter kung och spader dam) byt ut de övriga korten.
  • Om du får klätt kort + tia av samma kortfärg, byt ut de övriga tre korten. Med klädda kort menas de kort som har kläder på sig, det vill säga knekt, dam och kung.
  • Om du får knekt eller högre, byt ut de övriga fyra korten. Du skall alltså endast hålla kvar det höga kortet.

Du använder tabellen genom att titta på vilka kortkombinationer du har och sedan leta upp dem i tabellen. Det är möjligt att ha flera kortkombinationer samtidigt, till exempel både tre kort av en Straight Flush och par i femmor. I det fallet ser du att ett par som inte är tillräckligt högt för att du ska vinna något ligger högre upp i listan än tre kort av en Straight Flush. Alltså är det dina femmor du ska behålla, trots att det innebär att du bryter upp de tre korten som skulle kunna bli en Straight Flush.

Tabellen bygger på sannolikhet och hur mycket olika pokerhänder betalar när man spelar All American. I det enskilda fallet kan det alltså visa sig att det val man gjorde var ”fel” och att man skulle ha fått mer betalt i just den handen om man brutit mot reglerna. Listan anger bara vad som rent matematiskt är korrekt strategi över tid.

[sitelist heading=”Bäst casinon för videopoker”]