UK and Ireland Poker Tour

ukiptUK and Ireland Poker Tour (UKIPT) är en stor Brittisk och Irländsk pokerserie som först spelades 2009. Turneringen är sponsrad av Pokerstars och varje år anordnas 8 eller 9 turneringarna. Turneringarna är huvudsakligen förlagda i Storbritannien och Irland men sedan 2013 så gör UKIPT även ett stopp i Marbella.

Spelare som deltar i UKIPT och når pengarna tjänar poäng som tillåter dem att vinna extra priser. De spelare som tjänar ihop mest poäng under en säsong belönas med dessa extra priser från turneringens sponsor pokerstars.

Pokerstars erbjuder precis som till de andra turneringar de sponsrar ett stort utbud av satelliter som gör det möjligt att vinna sitt inköp till UK and Ireland Poker Tour för bara några få dollar. För den som vill ha större chans att vinna inträde till turneringen så finns det även dyrare satelliter med fler inköp i potten.

Den sista turneringen i varje säsong spelas i London och lockar oftast fler spelare än övriga turneringar,

Säsong 2 sändes på Tv i Storbritannien av Channel4.

Alla turneringarna som ingår i UKIPT är Texas holdém turneringar.

UKIPT kan ofta vara ett mycket bra val för svenskar som vill spela sin första större turnering. Det är enkelt att ta sig till turneringarna eftersom det går många billiga flyg till Storbritannien från Sverige varje dag. Nästan oavsett var du bor i Sverige bör du relativt enkelt kunna ta dig till Storbritannien och UKIPT. Eftersom tävlingarna spelas i Storbritannien och Irland är också allting runt omkring turnering enkelt eftersom alla pratar Engelska och eftersom Svenskar ofta känner sig bekväma med den Brittiska kulturen. Inköpen är också relativt låga vilket är en fördel när man vill spela sin första turnering. Inköpet till UKIPT huvudturnering i London är (när detta skrivs) €1 100. Kvalitén på motståndet vid UKIPT är hög så att delta ger värdefull erfarenhet när man senare spelar andra turneringar såsom WSOP, WPT eller EPT.