Spring Championship of Online Poker

scooppokerSpring Championship of Online Poker (SCOOP) är en årlig online poker turnering som har spelats varje år sedan 2009. Turneringen anordnas av Pokerstars och lockar ett mycket stort antal spelare. Denna turnering är mycket lämplig för alla spelare eftersom samtliga turneringar spelas på tre olika insatsnivåer.

  • Låg: Låg nivå innebär låga insatser som alla har råd att betala. Turneringsinköp börjar så lågt som $5.50. Det låga inköpet utgör baslinjen för de högre nivåerna.
  • Mellan: Inköpet till mellanturneringen är tio gånger större än det låga inköpet.
  • Hög. Inköpet till turneringar med högt inköpt är hundra gånger större än de låga inköpet

Viss variation från den grundläggande inköpsstrukturen som visas ovan kan förekomma. Att tillämpa ovan nämnda grundregel ger dock en fingervisning om hur stor inköper till olika turneringar kommer vara.

Det Finns en speciell version av SCOOP hos Italienska Pokerstars. Denna version har bara två insatsnivåer. Denna version av SCOOP är dock av mindre intresse för spelare utanför Italien.

Pokerstars erbjuder satelliter till SCOOP turneringar på alla nivåer. Det är även möjligt att vinna sitt inköp genom att spela Free rolls. År 2014 hade SCOOP $40 000 000 i garanterade prispengar.

SCOOP turneringar finns inte bara tillgängliga online utan kan också spelas direkt i mobiltelefonen i Pokerstars App. Några få turneringar är bara tillgängliga på datorer.

Årets SCOOP Spelare

SCOOP belönar varje år spelare som tar sig till pengarna i SCOOP turneringar med SCOOP poäng. Den som får flest poäng på varje nivå vinner fina priser såsom resepaket till Pokerstars Caribbean adventure. De utser även en årets SCOOP spelar, den spelare som har tjänat ihop mest poäng totalt på alla nivåer.

SCOOP Trivia

  • SCOOP Turneringar har regelbundet mer än 25 000 deltagare.
  • Den spelare som vunnit mest pengar genom att delta i SCOOP turneringar är svenske Viktor ”Isildur1” Blom som har vunnit totalt $1 547 222.
  • De spelare som vunnit flest SCOOP turneringar är cal42688 (Calvin Anderson) och shaundeeb (Shaun Deeb) som båda vunnit 5 turneringar. De är tätt följda av GeorgeDanzer som vunnit 4 turneringar. Thehoffa är den svensk som vunnit flest turneringar. Han har vunnit 2. Viktor ”Isildur1” Blom har vunnit 3 turneringar men bor numera i Storbritannien och räknas därför av pokerstars inte längre som Svensk spelare.
  • Ovan nämda GeorgeDanzer är den spelare som har tagit sig till pengarna flest gånger. Han har tagit sig till pengarna 128 gånger och har spelat 13 finalbord.
  • Svenska spelare har vunnit 25 turneringar. Detta placerar oss på 7 plats i nationskampen. Flest SCOOP turneringar har kanadensiska spelare vunnit. De har vunnit 90 turneringar. 17 fler än tvåan Storbritannien som vunnit 73.

Vinnare av SCOOP huvudturnering

År Låg Mellan Hög
200920102011

2012

2013

2014

JannotLapinmidjatfittungen

john_tri80

MLiz

BodogAri

JC AlvaradoMr.M.M0neyGoldenboys

suarez_BG

nicofellow

LexaLucky666

j.thaddeustoetagULrslzk

GripDsNutz

Isildur1

vandir4rek