Epic Poker League

Epic Poker LeagueEpic Poker League var en kortlivad turneringsserie/liga vars första turneringar spelades under 2011. Turneringarna var bara öppna för spelare som kvalificerade sig för medlemskap i ligan. För att kvalificera sig måste man ha nått ett visst mått av framgång under sin pokerkarriär. Du kan läsa mer om exakt vad som krävdes längre ner.

Det var möjligt för ett begränsat antal amatörer att delta i Epic Poker League turneringarna genom att kvalificera sig genom en ProAM turnering som hölls inför varje EPL Turnering. De nio bästa i ProAM turneringen fick gå vidare till EPL turneringen.

Epic Poker League grundades av Federated Sports + Gaming som snabbt knöt många känd namn inom poker till projektet. Jeffrey Pollack rekryterades som Executive Chairman, Annie Duke som kommisionär och Matt Savage som Tournament Director.

3 turneringar spelades under 2011. Turneringarna hölls vid Palms Casino Resort i Las Vegas och tv-sändes av CBS och Velocity Network. Två till turneringar var planerade men ställdes in.

I februari 12 så ansökte Federated Sports + Gaming om företagsrekonstruktion ( Chapter 11 bankruptcy). EPL hade vid denna tidpunkt $5 miljoner i skulder och enbart $200 000 i tillgångar. Pinnacle Entertainment som var en av de största fordringsägarna erhöll EPL som en del av företagsrekonstruktion. EPL sa vid denna tidpunkt att turneringarna skulle fortsätta men så blev inte fallet och EPL likviderades. Inga fler turneringar har spelats.

Krav för att kvalificera sig till Epic Poker League

Epic Poker League var som tidigare nämnt bara öppen för spelare som kvalificerade sig genom stora framgångar vid pokerborden. Man kunde kvalificerar sig till Epic League olika länge beroende på hur framgångsrik man varit under sin karriär. De allra mest framgångsrika spelarna kunde kvalificera sig för fem år medan mindre framgångsrika spelare kunde kvalificera sig för 3 eller 2 år. Det fanns två olika sätt att kvalificera sig för ett tvåårigt medlemskap i ligan såsom illustrerat i tabellen nedan.

Kvalificerad i år Tävlingsinkomster + Vinster i stora turneringar + Pengaplacering i stora turneringar
5 Ãr $4 000 000 3 9
3 Ãr $2 500 000 1 9
2 Ãr – Alternativ 1 $2 000 000 1 6
2 Ãr – Alternativ2 $1 250 000 0 9

Vid sidan av sina kvalificeringskrav så hade Epic Poker League också en uppförandekod. Om spelare inte levde upp till denna så kunde de kastas ut ur ligan eller stängas av för en begränsad period. Exempel på tillämpandet av denna regel är att Howard Lederer och Chris Ferguson kastades ut till följd av deras inblandning i Black Friday skandalen. David Rheem stängdes av under en period för att han inte ansåg vara ansvarsfull nog när det kom till att betala tillbaka lån från andra spelare i ligan

Följande spelare vann EPT:

Turnering Vinnare Vinst
1 David Rheem $1,000,000
2 Mike McDonald $782,410
3 Chris Klodnicki $801,680