Poker poäng

Om du kliar dig i huvudet efter fått budskapet att du ska samla in en viss mängd poäng i poker kan du här läsa dig till vad som förmodligen avses. Med poäng i poker brukar det gälla någon form av bonuserbjudande eller kampanj där pokerrummet använder ett visst upplägg där poäng ingår.

Att spela sig igenom en pokerbonus

De flesta bonusar som delas ut till dig hos pokerrum på nätet brukar betalas ut efter du uppfyllt villkoren. Villkoren ifråga gäller allt som oftast att du som det heter ”ska spela igenom bonusen”. Medan du spelar poker utdelas poäng enligt det poängsystem som används. När sedan ett visst poäng hopsamlats kommer bonusen eller delar av den utfalla. Poäng är med andra ord konvertibla med pengar och uträknas enligt pokerrummets bonussystem.

Belöningssystem med poängräkning

Förutom de bonuserbjudanden som angår dig ifall du är nyregistrerad på ett pokerrum finns också belöningssystem som gäller fortlöpande. Det brukar då handla om att uppnå ett visst antal poäng som resulterar i en belöning när detta uppnåtts och därtill brukar det finnas ett utgångsdatum.

VIP Stellar

PokerStars finns det något som heter VIP Stellar Rewards. När du spelar i detta pokerrum får du VPP-poäng (VIP Player Points) och så fort du uppnår en viss mängd utfaller en bonus som är behäftad med belöningsprogrammet.

För din räkning är detta att betrakta som ren bonus även att du ibland måste spela en del för att få några pengar. Systemet används av många pokerrum för att de vill ha lojala spelare och belöningssystemet blir en anledning att spela hos ett och samma spelbolag.

Rake race

Ett tredje område där poker poäng används är när det kommer till så kallade rake race. Dessa går ut på att spela mycket och samtidigt samla poäng. Poäng ges till exempel då du spelat ett visst antal händer (olika rake race kan ha olika upplägg). De spelare som deltar kommer sedan hamna på en rankinglista där de med mest poäng får topplaceringar och vinner priser.

Sammanfattningsvis är poängsystem som används i poker för bonuserbjudande och belöningssystem med mera en smula invecklat i början. Det gäller att sätta sig in i det för att få överblick och när du väl har gjort det kan det tjäna dig då du kan få kontantbelöningar som uppväger en del av det du måste betala i rake och turneringsavgifter.