13-05-2024

Allt du behöver för EM fotboll betting odds 2024

Fotboll, världens mest älskade sport, får ytterligare spänning under ett Europamästerskap. Med 2024 års turnering i Tyskland finns det en uppsjö av oddsmarknader för entusiaster att utforska inom betting online. Vi hjälper dig att förstå olika marknader och berättar vad du ska fokusera på för att bli en vinnande spelare.

Djupdykning i Grupp A

I EM Grupp A hittar vi värdnationen Tyskland som gör upp med Skottland, Ungern och Schweiz om initialt två slutspelsplatser i turneringen. Inte nog med att man har det på pappret bästa laget, även hemmaplansfördelen väger tungt för Tyskland som är favorit att vinna gruppen.

Kampen om andraplatsen kan bli desto mer intressant. Alla tre nationerna bakom Tyskland har begränsat med erfarenhet från mästerskap, även om Schweiz har kvalat in till flera stora turneringar under 2000-talet.

Det ungerska landslaget har tagit stora kliv på senare år och besegrade bland annat Tyskland i den senaste upplagan av Nations League. I EM 2024 gör man nationens tredje raka Europamästerskap.

Vi förutspår vinnaren i Grupp A

Det tyska laget består av spelare som Joshua Kimmich och Leon Goretzka vilket ger en oerhört stark grund på det centrala mittfältet. Förbundskaptenen Julian Nagelsmann har en uppsjö av kvalitativa spelare att välja mellan vid sidan av dessa två herrar.


Spelvärdet på att Tyskland vinner gruppen är desto mindre. Oddssättarna håller hemmanationen som stora favoriter. Vi har dock inte sett någon större tysk framgång på senare år i mästerskap vilket gör laget till en bräcklig favorit i gruppspelet. Med det sagt, vi tror att Tyskland vinner gruppen men rekommenderar att spela på någon av gruppens övriga nationer.

Lagen som slutar topp två i Grupp A

Frågan är, om allting går enligt plan för Tyskland, vilka som följer med till slutspelet. Samtliga nationer i gruppen ska ses med god chans att avancera. Vi håller dock Ungern, med Liverpools mittfältare Dominik Szoboszlai som frontfigur, som den nation med bäst chanser. Vårt tips blir att Ungern tar sig vidare från Grupp A tillsammans med Tyskland.

Djupdykning i Grupp B

Grupp B kan benämnas som “Dödens grupp” i EM 2024 och med all rätta. Här hittar vi Spanien, EM-vinnarna från 2020 Italien, Kroatien och Albanien. Det kommer att bli en rejäl kamp om avancemanget.

Spanien får gälla som gruppfavoriter medan Italien, trots framgångarna i EM 2020, får slå lite ur underläge. Italienarna missade VM senast och är inne i något av en generationsväxling på landslagsnivå.

Både Kroatien och Albanien har slagkraftiga lag som man inte ska räkna ut. Albanien gjorde ett väldigt fint kval och kan bli en obehaglig överraskning för motståndarna.

Vi förutspår vinnaren i Grupp B

Oddssättarna håller Spanien högst i Grupp B men vi lutar mer åt Italien när det gäller att förutspå en gruppvinnare. Även om en del tongivande spelare har fallit bort från senaste Europamästerskapet är det ett revanschsuget lag som har en förmåga att komma samman i stora mästerskap.

Svårigheten blir att få ihop en italiensk startelva som synkar på plan. Om man lyckas med det och tar en planenlig seger mot Albanien i premiären kan det bära långt för Italien. Vårt tips blir Italien att vinna Grupp B.

Lagen som slutar topp två i Grupp B

Vilka följer med Italien till åttondelsfinalerna? Här lutar vi åt att det kan bli vilket lag som helst i gruppen. Spelare för spelare är Spanien bäst men har samtidigt inte visat framfötterna i de senaste årens mästerskap. Kroatien, där Luka Modric gör sin kanske sista dans, känns mer intressant. Vi tipsar om att Italien och Kroatien går vidare från Grupp B i EM.

Djupdykning i Grupp C

I Grupp C finns nordisk representation i form av Danmark, som trots vissa hinder längs vägen tog sig vidare som etta från sin kvalgrupp. Nu ställs man mot England, Serbien och Slovenien.

Just Slovenien var Danmarks motståndare i kvalspelet och det lag vi tror har sämst chanser att gå vidare. Man har stjärnmålvakten Jan Oblak som sista utpost men är desto svagare framför honom.


England var i final i EM 2020 och är ute efter guldet den här gången. Man bör inte ha några svårigheter att ta sig vidare från gruppen.

Vi förutspår vinnaren i Grupp C

Gareth Southgates England verkar komma allt närmare guld i ett stort mästerskap, även om VM 2022 var en missräkning. På europeisk nivå är man dock en av de främsta nationerna och vi tror att man visar det under sommarens EM.

Southgate har haft tid på sig att bygga vidare på den intressanta mix av unga spelare som har kommit fram på senare år. I Jude Bellingham har man kanske hela mästerskapets mest intressanta spelare. Vårt tips blir att England vinner Grupp C.

Lagen som slutar topp två i Grupp C

Ett annat lag som har mängder av talang är Serbien. Rutinen i laget bjuder bland annat mittfältaren Dusan Tadic, spelkreatören i laget, på. Om han och anfallarna Dusan Vlahovic och Aleksandar Mitrovic kommer igång blir Serbien svårstoppade.


Danmark känns inte lika heta som inför VM 2022 och hade inget lyckat mästerskap den gången. Tyvärr lutar vi mot att det tar slut för danskarna redan i gruppspelet. Vi tror att England och Serbien går vidare till slutspel.

Djupdykning i Grupp D

I Grupp D finns Sveriges övermän från EM-kvalet, Österrike. Här väntar motståndare i form av Frankrike, Nederländerna och vakant. Favoritskapet att ta sig vidare från gruppen ligger på Frankrike och Nederländerna.

Det franska laget vann VM 2018 och var i final i VM 2022. Med det är man bevisat ett landslag som trivs i stora mästerskap. Man visade dock inte upp någon vidare prestation i EM 2020.

Nederländerna föll två gånger om mot Frankrike i kvalet till EM 2024 och är säkerligen ute efter att få en gruvlig revansch. Frågan är om Österrike kan bygga vidare på lagets fina prestation från kvalet?

Vi förutspår vinnaren i Grupp D

Det är svårt att tippa något annat lag än Frankrike som vinnare av Grupp D. Man har det mest kompletta laget och har dessutom en stjärnglans som få andra nationer kan mäta sig med. Då tänker vi framför allt på Kylian Mbappé.

Nederländerna är helt klart en utmanare men är ett alldeles för osäkert kort. I vår bok får man kämpa för att gå vidare, medan Frankrike ska kunna ta 7-9 poäng i den här gruppen. Tipset blir att Frankrike går vidare som gruppetta.

Lagen som slutar topp två i Grupp D

Ett säkert kort kan tyckas vara spelet att både Frankrike och Nederländerna går vidare från Grupp D. Med Österrikes insatser i EM-kvalet och erfarenheten som tränare Ralf Rangnick besitter vill vi dock höja ett varningens finger. Vårt tips är att Frankrike och Österrike går vidare från Grupp D

Djupdykning i Grupp E

En ytterligare svårbedömd grupp är Grupp E där Belgien trots allt får gälla som favoriter. Man gick vidare till EM från en kvalgrupp med bland annat Österrike och Sverige där man till slut tog hand om gruppsegern.


För motståndet i Grupp E står Slovakien, Rumänien och vakant. Det kan tyckas vara en enkel grupp för belgarna på förhand men ingen av motståndarna ska underskattas. Dessutom kan det komma in oerhört tufft motstånd från playoff. Både Bosnien &

Hercegovina och Ukraina finns med bland nationerna och blir automatiskt slutspelskandidater.

Vi förutspår vinnaren i Grupp E

Den gyllene belgiska generationen går mot sitt slut. Som bäst har man hittills ett brons i VM-slutspelet 2018. Här har man en chans att bevisa sin storhet och ta en ny mästerskapsmedalj i grannlandet Tyskland.

Vi tror att man åtminstone tar sig samman och vinner gruppen. Det finns en risk att resterande nationer tar poäng av varandra medan Belgien är en nivå upp i kvalitet. Framför allt har man Kevin De Bruyne som kan avgöra matcher på egen hand. Vårt tips blir Belgien att vinna Grupp E.

Lagen som slutar topp två i Grupp E

Rumänien gjorde ett starkt EM-kval och har ett sammansvetsat lag, något som inte ska underskattas i ett mästerskap. Man har Ianis Hagi som offensiv kreatör, son till den gamla storspelaren Gheorghe Hagi. Oddsmässigt slår man lite ur underläge, vilket vi gillar. Vårt tips är att Belgien och Rumänien går vidare från Grupp E!

Djupdykning i Grupp F

Sist men inte minst har vi Grupp F. Vilka hittar vi här om inte hela EM-kvalets bästa lag, Portugal? Man gick genom hela kvalspelet utan att tappa poäng och hade dessutom bäst målskillnad av samtliga lag.


Det finns offensiva och defensiva kvaliteter i mängder hos Portugal. Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Bernardo Silva och Ruben Dias är bara några av stjärnorna som finns med i truppen.

Konkurrensen är tuff i gruppen med Turkiet, Tjeckien och en vinnare från playoff, potentiellt Grekland, som övriga nationer.

Vi förutspår vinnaren i Grupp F

Portugal är med rätta favoriter att vinna Grupp F. Man kan dock vara något segstartade och ha lite övermod efter det fina kvalspelet. Då tycker vi istället att ett spel på Turkiet som gruppsegrare är mer intressant.

Turkiet vann sin kvalgrupp före bland annat Kroatien och Island. Man kommer att ha ett mäktigt publikstöd och har mängder av talang i truppen. Tipset blir Turkiet att vinna Grupp F! 

Lagen som slutar topp två i Grupp F

Vi tror starkt på att det blir Turkiet och Portugal som avancerar från Grupp F, åtminstone som gruppetta och grupptvåa. Det är ett spel som ger ett bra odds för något som ter sig väldigt sannolikt med tanke på vad lagen har visat upp. Vårt tips på lag som går vidare från Grupp F är alltså Turkiet och Portugal.

FAQ

Vilka är favoriter att vinna EM 2024?

Favoriterna att vinna EM 2024 är framför allt England och Frankrike. Det är två nationer som har presterat bra på mästerskap i närtid och som har världsspelare på samtliga positioner.


Vilken grupp är starkast i EM 2024?

Grupp B i EM 2024 benämns av många som “Dödens grupp”. Med Spanien, Italien, Kroatien och Albanien får vi hålla med om att det är den på förhand tuffaste och starkaste gruppen.

Vilka vinner EM 2024?

Vårt tips blir i slutändan att Portugal vinner EM. Även om man inte nödvändigtvis vinner gruppen finns det stjärnor i laget som har kvaliteten att bära laget genom slutspelet till ett guld, precis som i EM 2016.