V75 Guiden

v75 guidenV75 Guiden är en tidning som fokuserar på spel på trav och galoppsport. Tidningen fokuserar främst på V75 men erbjuder även tips på V64 och andra hästsportevent. Tidningen ges ut varje vecka och erbjuder också en online sida som erbjuder fortlöpande uppdaterade tips.

V75 Guiden erbjuder vid sidan av sin vanliga tidning också en rad andra tjänster som du kan prenumerera på för att bli en mer framgångsrik travspelare. De erbjuder när detta skrivs dessa tjänster.

  • Tidningen: Få tidningen direkt hem varje onsdag. Priset för att få tidning direkt hem i brevlådan är när detta skrivs 1600 kr året.
  • Proffspaketet: Proffspaketet är till för dem som är seriösa i sitt spelande och vill få ut maximalt från V75 Guiden. Förutom tidningen får du också ett nyhetsbrev via e-post varje fredag med extra information och speltips. Proffspaketet kostar strax under 2000 kronor per år.
  • SMS tips: Du kan också välja att få speltips direkt till din mobiltelefon. Kostnaden är 5kr per sms. Du kan säga upp din prenumeration när som helst.

Speltips

V75 guiden ger speltips på en lång rad olika event inom trav och galoppsport. Deras primära fokus är dock på V75. De erbjöd tidigare ett speciellt magasin med namnet v65 guiden men detta har nu varit nerlagt ett flertal år. V75guiden erbjuder dock fortfarande tips på v64. V64 tips hittar du fortlöpande på deras webbsida guiden.se.

Kvalitén på tipsen har varierat under tidningens livstid och under senare år har tidningen utsatts för viss kritik över att kvalitén på deras tips och speciellt deras spikar skulle ha sjunkit. Kvalitén verkar dock vara på uppgång igen och får idag anses vara god. Det är dock viktigt att komma ihåg att tänka för sig själv och bygga vidare på de tips som V75 guiden publicerar. Tidningen har över 10 000 läsare och om du bara spelar enligt deras tips kan du inte förvänta dig särskilt höga utbetalningar på vinnande rader. Använd V75 guiden för att få tips och inspiration men bygg din egen spelkombination att lämna in.

Historia

V75 Guiden grundades 1968 under namnet Träningstipset med Solvalla-Guiden. Tidningen grundades av Ulf Donar, Staffan Linse och Lars-Göran ”Lilleman” Forsberg. De grundande även ett flertal andra travtidningar såsom v65 guiden (1974) och Guiden för dagens dubbel.

Tidningen bildades efter att trav hade blivit mycket populärt under 60 talet. Travets tillväxt som folksport startades till stor del av att Tore Falk vann den på den tiden enorma summan 880.000 kronor. Storvinsten fick många fler att pröva att spela på hästar och en marknaden för ett magasin med travinformation och travtips uppstod. V75 guiden är bara ett av alla de trav tidningar som startades i Stockholm under 60 talet. De flesta andra ges dock ej längre ut.

V75 guiden köptes 1989 upp av Medströmskoncernen som utökade de tjänster som tidningen erbjöd. Under 2000 talet har många av dessa tjänster strömlinjats bort och tidningen har återigen fått ett allt större fokus som företagets kärnprodukt. 2001 så köpte Hjemmet Mortensen A/S upp Medströmskoncernen och blev de nya ägarna av vad som nu är V75 guiden. 2005 la V75 guiden ner sina andra tidningar och har sedan dess fokuserat helt på V75 guiden.

Var hittar jag V75 Guiden

Det enklaste sättet att få V75 guiden är att prenumerera på tidningen så att du får den direkt hem i brevlådan varje vecka i god tid innan du behöver lämna in veckans spelsystem. Om du föredrar att köpa lösnummer eller vill pröva tidningen innan du bestämmer dig för om du vill börja prenumerera eller inte så kan du hitta den i välsorterade spel och tidningsbutiker. Du hittar den hos många ATG ombud. Om du inte kan hitta tidningen så är webbsidan ett bra alternativ där du kan hitta mycket information. På webbsidan kan du även börja prenumerera på tidningen och de olika tilläggstjänster som erbjuds.