Trav podcast

Expressens V75-podd Systemet

systemet v75Expressen har en V75-podd vid namn Systemet med travexperterna Jonas Noreen och Eskil Hellberg. Att lyssna är gratis och man väljer själv om man vill lyssna direkt eller ladda hem podden som en MP3-fil. Podden innehåller inte bara sammanfattningar av tillgänglig information inför V75 utan även analyser och diskussioner. Fokus ligger på systemförslag inför veckans omgång av V75, och diskussionens vågor går ofta höga.

Du kan lyssna på V75 systemet här.

Snacka om travsport – Svensk Travsports podcast

Snacka om travsport är en podcast från organisationen Svensk Travsport. Tyvärr publiceras nya program bara några gånger per år, men det är å andra sidan mycket hög kvalité på de program som släpps.

Snacka om travsport är inte en pod för den som vill veta hur man ska spela på nästa V75, utan passar för lyssnare som vill får mer djuplodande information om olika frågor som djurskydd, regelverk, travets utveckling, med mera.

Exempel på teman som har tagits upp i Snacka om travsport är mental träning, minskade prispengar, egenkontrollprogrammet Travarhälsan, historier från Hästsportens hus, svensk spelpolitik, kostnadsutvecklingen inom travsporten och det nya divisionssystemet. Exempel på personer som deltagit i podden är ATG:s VD Hasse Skarplöth, travtränaren och f.d. kusken Stig H Johansson, Staffan Osterling och Jan Halberg från Travtränarnas riksförbund, Christer Häggström från Riksförbundet för Sveriges travhästägare och Claes Broberg som är sportchef på Örebrotravet.

Dessutom har förstås många av de aktiva inom Svensk Travsport kommit till tals, såsom förre generalsekreteraren Ulf Hörnberg, biträdande generalsekreteraren Johan Lindberg, ordförande Hans Ljungkvist, sportchefen Petter Johansson, chefsveterinär Göran Åkerström och kontrollkoordinatorn Linda Höijer.

Podcasten Språka på traviska

Språka på traviska är en podcast med traventusiasterna Tony Rytter och Björn Ekmark. Den uppdateras tyvärr inte längre, men de gamla avsnitten ligger kvar på internet för den som vill lyssna i efterhand och programmen handlar inte om travnyheter så det är inte meningslöst att lyssna trots att avsnitten inte längre är purfärska.

Du hittar Språka på traviska i bloggen Språka på traviska och hos iTunes. Det finns totalt 33 avsnitt att lyssna på och varje avsnitt är cirka 30 minuter långt.

Tony Rytter och Björn Ekmark är framförallt kända för teveprogrammet En resa i hästväg som sändes i TV4. Där reste Rytter och Ekmark runt för att rapportera om trav i olika delar i Sverige.

Språka på traviska är en lättsam podcast som blandar högt och lågt och rent trams. Exempel på ämnen som tas upp i Språka på traviska är hästarna Ego Boy och Timoko, snuskiga hästnamn och Tony Rytters tid som hästskötare hos Tommy Hanné.

Podcasten Travspetsen

Travspetsen är en serie om 13 podcasts med Kristofer Axén och Rickard Hansson som spelades in under vintern/våren 2013-2014. Många är de travprofiler som varit gäster i programmen, inklusive Ulf Stenströmer, Ivar Bjordal, Håkan Olsson, Lennart Forsgren, Göran Borgås, Anders Lindqvist, Thomas Öhman, Jörgen Westholm, Marcus Lindgren, Johan Sjöstrand, Jan Timonen, Kristofer Jakobsson och Marcus Melander.

Travspetsen är tillgänglig på iTunes och hos Travspetsen.se.