Topptipset 28/6 Sista gruppspelsmatcherna i VM!

Topptipset

Sista grupperna i VM ska avgöras innan slutspelet drar igång i helgen. Match 3 blir en höjdpunkt för alla fotbollsälskare, ren gruppfinal i Grupp G där vinnaren mellan England och Belgien vinner gruppen. Kupongen avslutas med matcher från svenska Division 2.

Spelstopp: 15:59

1. Japan – Polen 1

Japan har inlett gruppspelet riktigt starkt och säkrar avancemang till åttondelsfinal vid seger. Polen är redan utslagna och har inget att spela för. Polen har varit urusla och inte alls fått till sitt spel mot varken Colombia eller Senegal. Japan behöver troligtvis vinna för att säkra gruppsegern. Etta!

2. Senegal – Colombia 2

Senegal säkrar avancemang vid oavgjort medan Colombia troligtvis måste vinna. Senegal inledde VM med en stabil seger mot Polen och följde upp med 2-2 mot Japan. Colombia förlorade första matchen mot Japan efter att ha fått ett tidigt rött kort. Colombia har stor rutin och får ses som små favoriter mot Senegal, tvåa!

3. England – Belgien 2

Kupongens höjdpunkt helt klart, ren gruppfinal i grupp G. England och Belgien har imponerat hittils och har utan problem städat av Tunisien och Panama. Englands seger mot Tunisien satt dock långt inne och det krävdes ett sent mål av Harry Kane för att knipa trepoängaren. Lagen står just nu på sex poäng vardera och exakt samma målskillnad, 8-2. Sett till rutin och spelarmaterial hålls Belgien som små favoriter, tvåa!

4. Panama – Tunisien 2

Panama mot Tunisien i en match som inte gäller någonting resultatmässigt. Båda lagen är redan utslagna och spelar endast för hedern. Tunisiens resultat hittils har varit lite bättre än Panamas och de får ses som små favoriter, utgå från tvåan men gardera!

5. Gottne IF – Piteå IF 2

Gottne som är nykomlingar ligger stabilt i mitten av tabellen och har stått för fina resultat mot många tuffa motståndare. Piteå är formstarka och har fyra raka matcher utan förlust. Piteå har under de fyra senaste matcherna mött tre topplag och har spelat riktigt bra. Piteå måste vinna för att hänga på i toppen av tabellen och ska vara ett bättre lag än Gottne, tvåa!

6. IK Gauthiod – Nordvärmland FF 1

Gauthiod går som tåget i Divison 2 och har en riktigt bra formkurva. Hela 13 poäng av 15 möjliga på sina senaste fem matcher talar sitt tydliga språk, Gauthiod blir att räkna med i kampen om uppflyttning. Nordvärmland är fast i botten efter en riktigt dålig inledning på säsongen. Här bör råda rejäl klasskillnad när Gauthiod går för fjärde raka segern. Etta!

7. Nora BK – AFK Linköping 1

Nora leder hemmatabellen och har varit riktigt starka på hemmaplan. Man har hittils tagit 16 av 18 möjliga poäng på hemmaplan och har +11 i målskillnad. AFK Linköping förlorade senast mot Asarum på bortaplan. Nora är som sagt riktigt bra på hemmagräs och de får ses som favoriter ikväll, etta!

8. Bromölla – IFK Hässleholm 1

Sist ut är Bromölla mot Hässleholm, där det bör råda klasskillnad. Bromölla ligger tvåa i tabellen och möter ett Hässleholm som är fast i botten av tabellen. Bromölla förlorade senast och är riktigt revanschsugna. Hemmalaget behöver tre poäng för att hänga på serieledande Assyriska Turabdin som just nu ligger fyra poäng före Bromölla. Klasskillnad, bergetta!

72 rader

1. Japan – Polen 1×2

2. Senegal – Colombia x2

3. England – Belgien 1×2

4. Panama – Tunisien x2

5. Gottne IF – Piteå IF 2

6. Gauthiod – Nordvärm. 1

7. Nora – AFK Linköping 1x

8. Bromölla – IFK Hässleh. 1

324 rader

1. Japan – Polen 1×2

2. Senegal – Colombia 1×2

3. England – Belgien 1×2

4. Panama – Tunisien x2

5. Gottne IF – Piteå IF 2

6. Gauthiod – Nordvärm. 1

7. Nora – AFK Linköping 1×2

8. Bromölla – IFK Hässleh. 1x