PokerStars

PokerStars är med stor marginal världens största pokerrum på nätet och här finns det alltid gott om spelare även vid de lite mer ovanliga pokerborden. I början av mars 2013 spelades hand nummer 95 miljarder hos PokerStars. PokerStars ingår inte i något pokernätverk utan det är enbart PokerStars-spelare som befolkar borden.

Sedan år 2012 är PokerStars ägare till den forna konkurrenten Full Tilt Poker, men spelarna från de båda sajterna blandas inte utan PS och FTP drivs som två separata pokerrum. Däremot kan man enkelt föra över pengar mellan sina konton om man är medlem i båda pokerrummen.

PokerStars erbjuder massor av olika pokervarianter och spel på allt från mikronivåer till high stakes. Vid sidan av kontantborden finns ett mycket stort utbud av Sit & Go:s och schemalagda turneringar, och PokerStars sponsrar dessutom många turneringar utanför internet som de delar ut stora mängder resepaket till via satellitturneringar online. Turneringsutbudet hos PokerStars inkluderar ett mycket bra utbud av gratisturneringar, perfekt för den som vill bygga upp sin bankrulle.

Hos PokerStars hittar du inte bara superpopulära pokervarianter som Texas Hold’em och Omaha utan du kan även spela lite ovanligare saker som Badugi, 8-Game Mix, 2-7 Triple Draw, 2-7 Single Draw, Sjukorts stötpoker Hi/Lo, med mera. Välj mellan fixed limit, pot limit och no limit.

En annan positiv aspekt av PokerStars är att de till skillnad från de flesta andra pokerrum har nedladdningsbar spelklient tillgänglig för både Windows och Mac OS.

Skattefritt för svenska spelare sedan den 13 februari 2012

PokerStars har erbjudit pokerspel om riktiga pengar på nätet ända sedan år 2001. Ursprungligen hörde de hemma i Costa Rica, men numera ligger huvudkontoret på Isle of Man. För svenska spelare erbjuds spel på PokerStars.eu som drivs från EU-landet Malta och har spellicens därifrån. Enligt information från Skatteverket är alla vinster på PokerStars.eu skattefria för svenska spelare från och med den 13 februari 2012.

PokerStars finns tillgänglig på många olika språk, inklusive svenska.

Mjukvara

PokerStars utmärker sig genom att erbjuda nedladdningsbar pokerklient för både Windows och Mac OS. Mjukvaran är framtagen särskilt för PokerStars och används inte av något annat pokerrum. Du har möjlighet att ändra olika inställningar för att anpassa mjukvaran efter dina egna önskemål och kan till exempel ladda upp en egen personlig avatar som visas vid pokerborden när du spelar.

PokerStars mjukvara är stabil och lätt att använda, och det går att ha upp till 24 bord igång samtidigt (förutsatt att din dator och uppkoppling klarar av det).

Nedladdningsbar pokerklient för Windows

Den här pokerklienten fungerar ihop med Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows NT 4, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista och Windows 7.

Minimikraven för att pokerklienten ska fungera är 100 MHz Pentium, såvida du inte kör Windows Vista för då krävs 800 Mhz. Du behöver även minst 56k internetuppkoppling, 20 MB ledigt utrymme på hårddisken, och 800×600 skärmupplösning med 16-bit färgdjup (High Color). Hur mycket RAM som krävs beror på vilket operativsystem du använder. För Windows 95, Windows 98 och Windows ME räcker det med 64 MB RAM, medan Windows NT 4 , Windows 2000 och Windows XP kräver 96 MB RAM och Windows Vista behöver hela 512 MB RAM för att pokerklienten ska fungera.

Ovan nämnda krav är dock bara de absoluta minimikraven. Man får en betydligt bättre och smidigare spelupplevelse om man lyckas uppfylla nedanstående krav:

 • 333 MHz eller snabbare CPU (800 MHz för Windows Vista)
 • Minst 256 MB RAM ( minst 512 MB RAM för Windows Vista och helst 1 GB eller mer för att det ska fungera riktigt bra)
 • 1024×768 skärmupplösning med 16-bit färgdjup (High Color)
 • 60MB ledigt utrymme på hårddisken
 • En internetuppkoppling på minst 128kbps

Nedladdningsbar pokerklient för Mac OS

Den här pokerklienten fungerar ihop med Mac OS 10.4.10 och senare

Minimikrav:

PowerPC G4 eller G5 eller Intel Mac

512 MB RAM

1024×768 skärmupplösning

60 MB ledigt diskutrymme

56k internetuppkoppling

Man får en betydligt snabbare och smidigare spelupplevelse om man spelar på en dator som uppfyller följande krav:

PowerPC G4 1Ghz eller snabbare, PowerPC G5 eller Intel Mac

Minst 1024 MB RAM

1024×768 skärmupplösning

Minst 100 MB ledigt diskutrymme

Minst 128kbps internetuppkoppling

Pokerspel

PokerStars har ett spelutbud vars omfattning det flesta andra pokerrum inte ens kommer i närheten av. Här kan du spela allt från Texas Hold’em till ovanliga saker som Courchevel och Badugi.

Såhär ser utbudet ut i skrivande stund:

 • Texas Hold’em
 • Omaha
 • Omaha-Hi/Lo
 • Hold’em/Omaha (NLH + PLO)
 • 5 Card Omaha
 • 5 Card Omaha Hi/Lo
 • Courchevel
 • Courchevel Hi/Lo
 • Sjukorts stötpoker (Stud)
 • Sjukorts stötpoker Hi/Lo (Stud Hi/Lo)
 • Femkorts mörkpoker (Five-card Draw)
 • Triple Stud
 • 2-7 Triple Draw
 • 2-7 Single Draw
 • Badugi
 • Razz
 • HORSE
 • 8-Game Mix

Insatsnivåerna för kontantborden startar på $0,01/$0,02 och går upp till $1 000/$2 000. Det finns ett särskilt rum för high stakes. Rummet har utformats av PokerStars ambassadör Daniel Negreanu och heter följaktligen Daniel’s Room. Man måste inte spela själv för att släppas in utan det går bra att titta på när giganterna möts.

Turneringar

PokerStars har ett enormt stort turneringsutbud tillgängligt dygnet runt, alla dagar i veckan. Här hittar du allt från gratisturneringar till turneringar som det kostar flera hundra dollar att delta i. När det pågår turneringsevenmang, såsom World Championship of Online Poker (WCOOP) och Spring Championship of Online Poker (SCOOP), blir turneringsutbudet ännu större och kan till exempel inkludera riktigt dyra high rollers.

Söndagar är extra intressanta hos PokerStars eftersom det då finns flera stycken populära turneringar med stor garantipott tillgängliga, till exempel Sunday Million ($1,5 miljoner i garantipott) och Sunday Warm-up.

PokerStars sponsrar många livetourer runt om i världen och som en del av det arbetet delar de ut resepaket och inträdesbiljetter via satellitturneringar på sajten. Här är några exempel på tourer som det går att vinna resepaket till hos PokerStars:

 • European Poker Tour (EPT)
 • North American Poker Tour (NAPT)
 • Latin American Poker Tour (LAPT)
 • Asia Pacific Poker Tour (APPT)

PokerStars delar även ut resepaket till evenemang som de inte själv sponsrar, såsom World Series of Poker (WSOP) och World Series of Poker Europe (WSOPE).

För kvinnliga pokerspelare finns PokerStars Women’s Poker League som ordnar särskilda turneringar för kvinnor varje dag.

Trafik & Motstånd

PokerStars har väldigt stor trafik till sina kontantbord och turneringar. Nu i början av april 2013 visar till exempel statistik från PokerScout att PokerStars i snitt hade 23 000 spelare online samtidigt vid kontantborden under den senaste sjudagarsperioden. För närmsta konkurrenten PartyPoker var den siffran bara strax över 3 000, och det samma gäller för hela pokernätverket iPoker som vi hittar på tredje plats i PokerScouts lista. Full Tilt Poker låg på 2 850 och 888 Poker på 2 400. Det är alltså i nuläget ingen, vare sig pokerrum eller pokernätverk, som ens kommer i närheten av PokerStars siffror.

Att PokerStars är en så dominerande aktör gör att många nybörjare väljer PokerStars, så det brukar finnas en hel del oerfarna spelare här – särskilt vid de billiga borden. Samtidigt är det förstår många skickliga och rutinerade spelare som håller sig till PokerStars också, bland annat på grund av de stora spel- och nivåutbudet.

Insättnings- och uttagsalternativ

Exempel på tillgängliga insättningsalternativ hos PokerStars: VISA, MasterCard, Banköverföring, Skrill Moneybookers, Neteller, Entropay, Ukash, WebMoney, Click and Buy, PaySafeCard, Money Order Cashiers Cheque, Western Union

Exempel på tillgängliga uttagsalternativ hos PokerStars: VISA, Banköverföring, Skrill Moneybookers, Neteller, Entropay, WebMoney, Click and Buy, Check, Wire transfer

Kundtjänst

PokerStars kundtjänst är bemannad dygnet runt, sju dagar i veckan, men kan tyvärr endast nås via e-post. Varken telefonsupport eller support via livechatt erbjuds, så man kan inte få hjälp i realtid. (Det finns dock rapporter om spelare som via e-post lyckats övertyga supportpersonalen om att ringa upp dem.)

E-postadressen är support@pokerstars.com.

Det går att få hjälp på flera olika språk, inklusive engelska och svenska.

Support för insättningar

PokerStars har en särskild supporttjänst för den som stöter på problem med sin insättning. Om din insättning inte går igenom kommer ett litet fönster att dyka upp på skärmen där du får ange ditt telefonnummer och vilken tid på dygnet du vill bli kontaktad. Sedan ringer någon från supporten upp dig och guidar dig genom insättningsprocessen. Du kan inte få hjälp på svenska, bara på engelska eller spanska.

Du kan även kontakta insättningssupporten själv på adress dad@pokerstars.com. (Dad står för Deposit Assistance Department.) Ange ämnet Phone Request om du vill bli uppringd.

+18. Nya spelare som bor i Sverige. Casinots regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se