Svenska Tennismagasinet

svenska tennismagasinetSvenska Tennismagasinet är en svenskspråkig tidning om tennis. Svenska Tennismagasinet skriver om både svensk, utländsk och internationell tennis på alla nivåer, och vänder sig både till personer som själva spelar tennis och till personer som tycker om att titta på och betta på tennismatcher.

Tidningen bevakar allt från herrarnas och damernas internationella proffstourer till svenska tennisklubbar, juniortennis och veterantennis. Eftersom Svenska Tennismagasinet har många läsare som själva spelar tennis finns det även träningstips och liknande som man kan ha nytta av för att utveckla sitt eget tennisspelande, oavsett om man är nybörjare eller rutinerad veteran.

Det går att prenumerera på Svenska Tidningsmagasinet, och tidningen går även att hitta i välsorterade tidningsaffärer i Sverige. Dessutom distribueras Svenska Tidningsmagasinet till tennistävlingar och andra tennisevenemang runt om i Sverige, och många svenska tennisklubbar ger sina medlemmar tillgång till Svenska Tennismagasinet som en del av medlemsskapet.

Svenska Tennismagasinet utkommer med sex nummer per år, vanligen i februari, maj, juni, september, oktober och december. Första, tredje och femte tidningen är extra tjocka (124-164 sidor) och brukar ha en upplaga på cirka 40 000. De övriga numren har en upplaga på cirka 25 000 och består av 108-124 sidor.

Svenska Tennismagasinet samarbetar med flera välkända och aktiva svenska tennisprofiler inklusive Mats Wilander och Jonas Björkman, och brukar tack vare sitt välutvecklade kontaktnät kunna få till intervjuer med stora internationella tennisspelare och andra tennisprofiler, något som i sin tur gör att Svenska Tennismagasinet kan bjuda på unika infallsvinklar och skarpa personporträtt istället för att bara återpublicera information som redan finns allmänt tillgänglig i andra forum.

Svenska Tennismagasinet ges ut av Svenska Tennismagasinet AB i Göteborg, som grundades år 2007. Detta bolag ägs av Norske Tennisbaner AS.