The Ring

the ringThe Ring brukar kallas för ”boxningens bibel” och har kommit ut ända sedan år 1922. The Ring har under sin långa historia gjort allt från att avslöja boxningsskandaler till att föra okända men lovande boxare ut i rampljuset, och tidningen har definitivt hjälpt till att sprida den moderna boxningens popularitet världen över.

Det finns två olika versioner av The Ring:

  • The Ring UK Edition
  • The Ring US Edition

Båda versionerna går att prenumerera på och få skickade till Sverige. Det finns inte någon svenskspråkig version utan man får läsa på engelska.

Oavsett om man väljer den brittiska eller den amerikanska versionen av The Ring får man en boxningstidning av mycket hög kvalité med stora reportage, intervjuer med stjärnor och legender, enastående fotografier, artiklar om boxare som är på väg upp, analyser om vad som pågår i branschen, och mycket annat förstklassigt material.

The Ring är ett måste både för personer som själva boxas och personer som gillar att titta på boxning, och för den som tycker om att betta på boxning kan The Ring hjälpa till att skapa en djupare förståelse som gör det enklare att göra korrekta analyser av kommande matcher.

The Ring publiceras av Sports and Entertainment Publications LLC.

Historia

The Ring grundades av journalisten Nat Fleischer i New York år 1922. Till en början hade han delägare, men från och med 1929 stod Nat Fleischer som ensam ägare till The Ring. Han förblev tidningens chefredaktör ända fram till sin död år 1972. Den berömda sportjournalisten Dan Daniel var en av medgrundarna till The Ring, och han fortsatte att bidra med material till tidningen även efter att Nat Fleischer blivit ensam ägare.

År 1977 började The Ring ges ut i tre icke-engelska versioner. En var på japanska och gavs ut i Tokyo, en var på franska och gavs ut i Paris och en var på spanska och gavs ut i Venezuela. Den spanska versionen av The Ring hade ett mycket stort distributionsområde i Latinamerika och blev även populär i USA, innan den lades ner i mitten av 1980-talet.

I slutet av 1980-talet var The Ring nära att gå i konkurs och under större delen av 1989 kom inga nummer ut. Tidningen räddades dock på fötterna igen och fick en nystart med en ny ledningsgrupp.

År 2006 köpte Sports and Entertainment LLC The Ring från Kappa Publishing Group. Sports and Entertainment LLC ägs av en grupp privata investerare ledda av den pensionerade proffsboxaren Oscar de la Hoya. Företaget äger vid sidan av The Ring även KO Magazine och World Boxing.