Race Magazine

race magazineRace Magazine är en svenskspråkig tidning om motorcross, enduro, speedway, trial, isracing, med mera. Tidningen ges ut av Eksjö Publikation AB och utkommer med hela 18 nummer per år. Jonas Hagren är chefredaktör.

Race Magazine är för närvarande den enda papperstidning i Sverige som endast skriver om mc-sport. Tidningen innehåller en mix av många olika populära motorsportsdiscipliner, vilket gör att Race Magazine tilltalar en bred målgrupp inom ett smalt område.

Varje nummer av Race Magazine brukar innehålla aktuella nyheter, reportage från tävlingar, djuplodande artiklar, intervjuer, tillbakablickar, analyser och motorcykeltester. Allt från ungdomsevenemang till veteraner får plats mellan pärmarna.

Race Magazine läses både att folk som själva ägnar sig åt motorsport och av folk som föredrar att betta på motorsporttävlingar.

Exempel på sporter man kan läsa om i Race Magazine

 • Enduro

  Enduro är en motorcykelsport som körs på icke-preparerade banor i svår terräng, vanligen i skogen där stenar, stubbar, rötter och liknande utgör naturliga hinder. Enduromotorcyklar liknar motocrossmotorcyklar, men har mjukare fjädring och motorn har oftast högre bottendrag och lägre toppeffekt. Enduro är en av de allra populäraste motorcykelsporterna i Sverige räknat till antalet utövare.

 • Motorcross

  Motorcross (MX) är en motorcykelsport där man kör på en kuperad bana som (vanligen) består av sand, grus eller jord. Till skillnad från enduro körs motorcross alltid på väl preparerade banor som är inhägnade och innehåller flera hopp och kurvor. Så kallad stadioncross eller supercross körs inomhus.

 • Trial

  Trial är en motorcykelsport där man ska ta sig runt en bana som innehåller olika hinder. Trial är än så länge inte så vanlig i Sverige, däremot i Spanien och Storbritannien.

 • Speedway

  Speedway är i Sverige en motorcykelsport där man använder sig av speciella speedwaymotorcyklar och kör på en (vanligen doserad) rundbana. Underlaget är vanligen grus kombinerat med lera eller lerskiffer. Speedway är inte en individuell sport utan man tävlar i lag.

 • Isracing

  Isracing är en motorcykelsport som utövas vintertid på en oval isbana. Motorcyklarna saknar bromsar, har två växlar och körs på metanol istället för på bensin. För att få grepp i isen har hjulen vassa stålspikar som kan vara upp till 2,8 centimeter långa.