Icing

Icing – Crossing Lines är en svensk hockeytidning som fokuserar på NHL. Tidningen ges ut på svenska och utkommer med fyra nummer per år (slutet av september, kring jul, mars/april och början av juli). Varje nummer omfattar cirka 100 sidor.

Det kan fortfarande vara svårt att hitta Icing – Crossing Lines utanför de allra mest välsorterade tidningsbutikerna, men det går att prenumerera på tidningen och man kan även beställa enstaka nummer om man så föredrar.

Icing – Crossing Lines skriver om hockey på alla nivåer, från breddnivå till den absoluta toppnivån. Tidningen inriktar sig inte på att snabbt leverera resultat och andra nyheter, utan innehåller istället djuplodande reportage och ingående analyser. På så viss påminner den mer om fotbollens Offside än om de flesta andra hockeytidningar på marknaden. Till skillnad från till exempel Pro Hockey har Icing – Crossing Lines helt fokus på en vuxen läsarkrets. För den som gillar att betta på hockey kan Icing – Crossing Lines vara till stor nytta eftersom den bidrar till en djupare och mer omfattande förståelse av hockeyscenen, en förståelse som kan ligga till grund för mer komplexa analyser av framtida skeenden på och utanför isen.

Varje nummer av Icing – Crossing Lines brukar innehålla minst tre större reportage, ett omfattande personporträtt, någon del som speglar hockeyns förhållande till det omgivande samhället, samt en statistikdel som granskar vanliga fördomar och floskler för att se om de verkligen backas upp av hård data.

Tidningen Icing – Crossing Lines lanserades år 2013 och har Kristoffer Lidén som chefredaktör.