Goal

goalGoal (GOAL) är en fotbollstidning som fokuserar på europeisk fotboll samt stora internationella fotbollshändelser såsom fotbolls-VM. Här finns mycket information om Europas stora fotbollsligor, särskilt Premier League, Serie A och Primera División (La Liga).

Är det fokus på bara Sverige och svensk fotboll man vill ha är Goal inte ett idealt val, är man däremot intresserad av europeisk fotboll över lag innehåller Goal väldigt mycket matnyttigt – särskilt för den som vill hålla sig uppdaterad om av som händer i England, Italien och Spanien.

Goal har allt från nyhetsreportage och stjärnporträtt till information om lovande talanger och rapporter från stora evenemang. Här finns även djuplodande analyser av välkända lag, plus initierade rankningslistor, något som kan vara till stor nytta för den som gillar att betta på fotboll.

Egmont Kids Media Nordic (före detta Egmont Kärnan) ger ut Goal på svenska. Det ges ut tolv nummer per år.

Goal Junior

Goal Junior (GOAL Junior) vänder sig till yngre läsare, upp till cirka 10 års ålder. Förutom välskrivna artiklar och reportage finns här även gott om underhållande bilder. Om man tycker att Goal har för mycket text (eller för svår text) är Goal Junior ett bra val. Goal Junior innehåller bland annat roliga serier om aktuella fotbollsstjärnor, och i varje nummer medföljer flera olika posters som man kan sätta upp på väggen. Det brukar också finnas pysselsidor.

Goal Junior ges ut på svenska av Egmont Kids Media Nordic (före detta Egmont Kärnan). Till skillnad från Goal utkommer Goal Junior bara med åtta nummer per år.