ESPN The Magazine

espn magazineESPN The Magazine är en engelskspråkig tidning som publiceras av ESPN i USA. Det går att prenumerera på tidningen från Sverige, men det finns inte någon svenskspråkig upplaga. ESPN The Magazin hade premiär år 1998 och kommer ut med 26 nummer per år (ett nummer varannan vecka).

ESPN The Magazine täcker en lång rad olika sporter och skriver om både college sport och övrig sport. Fokus ligger på sporter, ligor och tävlingar som är populära i USA, såsom National Basketball Association (NBA), collegebasket, Major League Baseball (MLB), National Football League (NFL), collegefootball och National Hockey League (NHL).

Varje nummer av ESPN The Magazine brukar innehålla intervjuer, resultat, statistik, analyser, med mera. Jämfört med konkurrenten Sports Illustrated har ESPN The Magazine en mer lättsam stil med mycket humor.

Exempel på sådant som brukar vara med i varje nummer av ESPN The Magazine:

  • ”Veckans bild” som tar upp ett helt uppslag.
  • Stuart Scott svarar på läsarnas frågor och delar med sig av sina egna analyser av läget.
  • En textversion av en intervju med någon idrottsstjärna på The Dan Patrick Show. Dessa intervjuer fokuserar normalt på andra saker än sport.
  • Peter King skriver om den affärsmässiga delen av sportvärlden och hur det påverkar idrotten.
  • Rick Reilly delar med sig av sina synpunkter om sådant som rör sport.
  • Tillbakablickar på sådant som tagits upp i tidigare nummer av tidningen, med uppföljningar om vad som hänt sedan dess och läsarreaktioner.

NEXT Athlete

Det sena januarinumret av ESPN the Magazin pryds alltid av en eller flera idrottare som erhållit utmärkelsen NEXT Athlete. Varje år delas ESPN the Magazin ut denna utmärkelse till en eller flera idrottare som spås en lysande framtid inom sin disciplin. Exempel på idrottare som tagit emot utmärkelsen är Kobe Bryant (1998), LeBron James (2003) och Michelle Wie (2006).

Body Issue

Sedan år 2009 ger ESPN The Magazine varje år ut en ”Body Issue”. Body Issue kan ses som ett svar på Sports Illustrateds berömda Illustrated Swimsuit Issue och innehåller bilder på nakna eller lättklädda idrottare. Både män och kvinnor avbildas i Body Issue. Exempel på idrottare som varit med på bild i en Body Issue är Serena Williams, Carl Edwards, Dwight Howard, Manny Pacquiao och Marlen Esparza.