Boxing Monthly

boxing monthlyBoxing Monthly är en brittisk boxningstidning som kommer ut en gång per månad. Fokus ligger på proffsboxning, inte amatörboxning. Det går att prenumerera på Boxing Monthly och få den skickad till Sverige. Det finns ingen svensk version, så man får läsa på engelska. Tidningen kommer ut den sista torsdagen i varje månad. Den är i A4-format med fyrfärgstryck, och ett normaltjockt nummer består av 64 sidor. Boxing Monthly publiceras av Topwave Ltd.

Eftersom Boxing Monthly är ett månadsmagasin ligger fokus inte primärt på att leverera de senaste nyheterna och resultaten (de hittar man snabbare på internet och i dagstidningar) utan på djuplodande artiklar som gör mer än bara skrapa på ytan. För den som gillar att betta på boxning kan Boxing Monthly hjälpa till med att skapa en ökad förståelse för alla de olika faktorer som i slutändan påverkar resultatet i boxningsringen. Här hittar du allt från komplexa analyser av kommande matcher till recensioner av boxningsböcker och boxningsfilmer.

Boxing Monthly har varit igång sedan år 1989 och har Glyn Leach som ägare. Både Glyn Leach och Graham Houston är redaktörer för tidningen. Leach har sin bas här i Europa (London) medan Houston är bosatt på andra sidan Atlanten, och denna balans mellan de två redaktörerna säkerställer att tidningen inte får allt för mycket slagsida åt något håll. Exempel på skribenter som regelbundet bidrar med material till tidningen är Steve Bunce, Ron Borges, Michale Gill, Graham Houston och Steve Farhood. Många av de fotografier som används i Boxing Monthly kommer från den smått legendariska agenturen Allsport.