Auto Motor & Sport

auto motor sportAuto Motor & Sport är en svenskspråkig biltidning som utkommer varannan vecka (26 nummer per år). Den finns i välsorterade tidningsbutiker och går även att prenumerera på. Den som prenumererar får papperstidningen hemskickad + tillgång till en digital tidning.

Auto Motor & Sport innehåller massor med tester, prisguider och provkörningar som man kan ha nytta av när man ska köpa bil, oavsett om man vill ha en splitterny kärra eller tänker köpa begagnat. Detta är inte den typ av biltidning som bara lockas med snygga bilder på vrålåk i mångmiljonklassen, utan många av de bilar som testas och recenseras i Auto Motor & Sport är sådana som är populära på den breda svenska bilmarknaden. I Auto Motor & Sport finns även nyheter, artiklar om motorsport, enkäter, med mera. Auto Motor & Sport har deltagit i produktionen av flera TV-program, inklusive Gran Turismo på TV8 och Prestanda på TV3.

För den som gillar sportvadslagning är det tidningens reportage och artiklar rörande motortävlingar som är av störst intresse. Auto Motor & Sport rapporterar från evenemang som Le Mans, STCC, Kanadas GP, Monacos GP, V8 Supercars, med mera och lyckas ofta plocka upp detaljer som kan vara till nytta för den som försöker förutspå hur det ska gå framöver i de stora loppen.

Auto Motor & Sport lanserades i mitten av 1990-talet och har numera en upplaga på strax under 140 000. Nuvarande chefredaktör är Alrik Söderlind. Tidningen ges ut av Egmont Tidskrifter AB, samma förlag som ger ut bland annat Classic Motor, Husvagn och Camping, Power Magazine, Wheels Magazine, Praktiskt Båtägande, V75 Guiden, Vagabond, King och Hemmets Journal.