Krysset

krysset

Krysset är en spelform hos ComeOn där man tippar utgången av 10 fotbollsmatcher genom att ange 1 för hemmavinst, X för oavgjort och 2 för bortaseger. Man gör alltid tre halvgarderingar, varken fler eller färre.

Att spela på Krysset är gratis

På senare år har Svenska Spels Stryktipset fått konkurrens från flera olika håll i och med att spelsajter på internet har lanserat egna spelformer av liknande modell. Hos Betsson kan man till exempel spela EttKryssTvå, och hos ComeOn finns från och med augusti 2014 möjlighet att spela på Krysset.

En viktig faktor som skiljer ComeOns Krysset från både Stryktipset och EttKryssTvå är att det inte kostar något att lämna in sin spelkupong. Allt som krävs för att man ska få vara med och spela på Krysset, med chans att vinna riktiga pengar, är man har gjort ett kvalificerat spel på Premier League innan spelstopp. Ett kvalificerat spel har en insats på minst 10 kronor och ett odds på 1.80 eller högre (singlar eller kombinationsspel), och är gjort på en match från veckans omgång av Premier League. Du kan läsa mer om kvalificerade spel längre ned.

Så här spelar du på Krysset

  1. Kontrollera att du har kvalificerat dig för att spela på Krysset.Du kan skicka in din Krysset-kupong först och kvalificera dig efteråt, men glöm inte bort det för om du missar att kvalificera dig innan spelstopp får du inte några prispengar även om du får åtta rätt eller bättre på Krysset.
  2. Gå till Krysset hos ComeOne och fyll i dina val för de 10 utvalda matcherna. Markera 1 för hemmavinst, X för oavgjort och 2 för bortavinst.
  3. Fyll på genom att göra exakt tre halvgarderingar. Du kan halvgardera hur du vill, det vill säga både 1X, 12 och X2 är tillåtet. Det är inte tillåtet att göra fler eller färre än tre halvgarderingar.
  4. Ange ett alias. (Ditt alias kommer att visas i topplistor hos ComeOn om det går tillräckligt bra för dig.) Ange även den e-postadress som du har registrerad hos ComeOn (den kommer inte att visas i topplistor).
  5. Dubbelkolla dina val och säkerställ att du har angett rätt e-postadress. Godkänn kampanjvillkoren genom att klicka i rutan, och skicka sedan in.

Det är inte tillåtet att skicka in mer än en Krysset-kupong per person och vecka. Om du skickar in flera rader diskvalificeras du. Däremot är det tillåtet att ändra sin inskickade Krysset-kupong, fram till spelstopp.

Kan jag ändra på min Krysset-kupong?

Ja, det går att ändra på sin Krysset-kupong efter att man har skickat in den. Gå till ”Mitt Kryss” hos ComeOn och sök fram din inskickade kupong. Klicka på länken ”Ändra din rad” och följ instruktionerna.

Efter spelstopp får man inte längre ändra sin Krysset-kupong. Spelstopp inträffar på lördagen klockan 13:44.

Kvalificera dig

För att du ska kunna vinna prispengar på Krysset måste du kvalificera dig för den aktuella omgången.

Ett kvalificerande spel är ett sportspel lagt med riktiga pengar på ComeOns odd-sida. Det spelar ingen roll om du satsar dina pengar i datorn eller i mobilen.

Viktigt att veta är att livespel aldrig räknas som kvalificerande spel.

Ett kvalificerande spel måste:

  • Ha en insats på 10 kronor eller mer.
  • Ha oddset 1.80 eller högre.
  • Vara ett singel- eller kombospel.
  • Vara på en match från veckans omgång av Premier League.
  • Göras innan spelstopp för Krysset, det vill säga innan lördag klockan 13:44.

Hur mycket pengar kan jag vinna på Krysset?

För att vinna något på Krysset måste man få 8 rätt, 9 rätt eller 10 rätt.

I prispotten ligger alltid minst 50 kronor, fördelat i tre mindre vinstpotter.

Vinstpott 1: Denna vinstpott delas lika bland alla som fått 10 rätt.

Vinstpott 2: Denna vinstpott delas lika bland alla som fått 9 rätt eller 10 rätt.

Vinstpott 3: Denna vinstpott delas lika bland alla som fått 8 rätt, 9 rätt eller 10 rätt.

Om du får 10 rätt får du alltså betalt ur tre olika vinstpotter, medan den som får 9 rätt får betalt ur två olika vinstpotter och den som får 8 rätt bara får betalt ur en vinstpott.

De 50 000 kronor som alltid är garanterade är fördelade såhär:

Vinstpott 1: 25 000 kronor

Vinstpott 2: 15 000 kronor

Vinstpott 3: 10 000 kronor

Rullpott

Om ingen når upp till det antal rätt som krävs för en viss vinstpott rullar pengarna över till nästa vecka. Om det till exempel inte är någon som får 10 rätt den här veckan kommer 25 000 kronor att rulla vidare till vinstpott 1 för nästa vecka, som därmed kommer att ha 50 000 kronor att dela ut.

Riktiga pengar eller bonuspengar?

Det är riktiga pengar man vinner på Krysset, inte bonuspengar med omsättningskrav. Din vinst kommer in på ditt spelkonto dagen efter sista matchen för den aktuella Krysset-omgången.

Inställda matcher

Om en match ställs in måste ComeOn ändå få fram ett resultat för den för att Krysset ska fungera. ComeOn gör detta genom att hålla en dragning med 10 lotter. Oddsen innan matchstart avgör hur många lotter varje möjlighet får.

Exempel: Oddset innan matchstart var 1.5| 3.20| 2.6. Hemmalaget får då 5 lotter, bortalaget får 3 lotter och oavgjort får 2 lotter.

Den lott som dras i dragningen avgör resultatet för matchen vad gäller Krysset.

Obs! Om tre eller fler matcher ställs in kommer ComeOn inte att lotta fram resultat utan hela den omgången av Krysset ställs in.