Pro Hockey

prohockeyPro Hockey är en internationell ishockeytidning som getts ut sedan år 1992. Pro Hockey inriktar sig på NHL (National Hockey League) och har därmed fokus på Nordamerika snarare än Sverige. Gillar man att betta på NHL är Pro Hockey en riktig guldgruva eftersom de blandar hårda fakta och resultatredovisningar med djuplodande reportage och analyser.

Skribenter från både Nordamerika och Europa bidrar med material till Pro Hockey, och allt utländskt material översätts till svenska för den svenska upplagan av Pro Hockey. I Sverige är det Egmont Kids Media Nordic (före detta Egmont Kärnan) som ger ut Pro Hockey på svenska, och tidningen utkommer med tio nummer per år. Siffror på år 2013 visar på att upplagan ligger på drygt 10 000 exemplar per nummer.

Varje nummer av Pro Hockey brukar innehålla nyheter om NHL, nyheter om varje NHL-klubb, minst en artikel om någon välkänd NHL-spelare. Den svenska upplagan innehåller en krönika skriven av tidningens svenska redaktör. Utöver detta brukar redaktionen svara på frågor som skickats in av läsarna, och det är också vanligt med något lite större reportage om något lag.

Värt att nämna är att Pro Hockey har en grupp om fem ishockeyexperter som svarar på läsarnas frågor om ishockeyhändelser. I skrivande stund är dessa fem personer Börje Salming, Johan Garpenlöv, Tomas Plekanec, Anders Hedberg och Karel Knap och de bjuder ofta på intressanta funderingar och infallsvinklar.

Pro Hockey sponsrar flera stora evenemang för unga ishockeyspelare i Sverige.

Mer information om tidningen Pro Hockey finns på deras sida på Facebook.