Fotbollslegendarer

Fotboll är tveklöst världens största sport alla kategorier och finns i någon form i all hörn av jordklotet. Genom fotbollshistorien har det också funnits en lång rad stora profiler, som med sina insatser på planen verkligen gjort avtryck. Några av de har till och med blivit legendarer, som till exempel Maradona, Pelé, Ronaldo och Beckenbauer med flera, namn som är välkända även utanför fotbollsvärlden.

På den här sidan tänkte vi att titta närmare på några av de fotbollsspelare som nått legendarstatus. Vi ser tillbaka på de fantastiska karriärer dessa spelare hade och vad det var som gjorde de till stora spelare de blev. Dessutom tittar vi närmare på vad som hände efter karriären.

Vilka legendarer tittar vi på?

”Fotbollslegendarer” är en helt ny artikelserie som vi arbetar med här på Spelaspel.se. De spelare vi valt att titta närmare på är givetvis de allra största spelarna i fotbollshistorien, som Maradona och Pelé. Men, vi kommer också ta en närmare titt på de spelare som på något sätt revolutionerat fotbollen och som på något sätt sticker ut. För excentriker av olika slag har det som bekant funnits en hel del av genom fotbollshistorien. Vi ger er också spännande och rolig fakta om varje spelare, som kan vara intressant att känna till.

Vi riktar även blicken mot våra svenska fotbollslegendarer, som gjort avtryck i både landslaget och i olika klubblag. Bli inte förvånade om en eller annan spelare från VM-laget 1994 dyker upp.

Skriven av
Fredrik S

Fredrik S

Har enda sedan tidig ålder haft ett stort intresse för fotboll, men även en hel del övrig sport. Utöver det finns också ett stort intresse för musik och politik, framför allt amerikanska presidentval.

Intressen:

sport musik politik