Fantasy hockey

Fantasy hockey på nätet fungerar som ett traditionellt managerspel för ishockey där du tävlar mot andra spelare med egenkomponerade lag. Det är alltid en riktig liga i grunden, till exempel NHL, SHL och KHL, och din uppgift som deltagare i ett managerspel för ishockey att är att välja ut de spelare som du tror kan spela in flest poäng åt dig.

Konceptet fantasy hockey i sig är inte nytt. SmallWorld, som var pionjärerna, startade faktiskt redan 1999. Konceptet har emellertid tagit ett nytt och stort kliv de senaste åren med introduktionen av fantasy hockey betting. Numera behöver det inte bara vara ära och skryträttigheter som ligger i potten, utan möjligheten finns att satsa riktiga pengar och följaktligen också vinna riktiga pengar på att spela på fantasy hockey på nätet. Samtidigt finns fortfarande möjligheten att spela fantasy hockey gratis bara för det höga nöjets skull.

    Tips på bra oddssidor

  1. Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Book of Dead | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80 | Giltig i 60 dagar | https://stodlinjen.se/ | spelpaus.se | Regler & Villkor
  2. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  3. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor

Så här spelar du fantasy hockey

Din första uppgift när du vill prova på att spela managerspel för ishockey mot andra spelare runt om i världen är att välja vilken sajt du vill spela på. I det här steget är den kanske viktigaste frågan att fundera på om du vill spela om riktiga pengar eller om du hellre spelar gratis. För att inte stänga några dörrar kan du med fördel välja en sajt för fantasy betting på hockey som erbjuder både turneringar med buy-ins och turneringar med gratis deltagande (free rolls).

Nästa steg är att signa upp och bekanta sig med sajten. De olika fantasysajterna fungerar i grunden på samma sätt, men de är lite olika uppbyggda. Se till att du känner dig trygg med hur allt fungerar innan du kastar dig in i hetluften. Hetluften ja, för att börja spela med riktiga pengar måste du givetvis först göra en insättning. Undersök gärna möjligheterna att få en fantasy hockey bonus – då får du ju mer i kassan att spela med. Alla de vanliga metoderna för insättning (och uttag) brukar finnas tillgängliga.

När förberedelserna är klara är du redo att delta i din första turnering, komponera ditt första lag och ta del av den första nagelbitande omgången.

Välja turnering

Turneringar för fantasy hockey finns i flera varianter. De vanligaste är:

  • Turnering för en enstaka omgång/en viss vecka i en viss liga, till exempel NHL
  • Turnering för en hel säsong/hela slutspelet
  • Turnering H2H mellan två spelare (en match eller hela säsongen).

Du kan göra klokt i att först signa upp för deltagande i en turnering som gäller för en enskild omgång för att sedan, när du känner dig varm i kläderna, gå på turneringar som löper över längre tid.

Spelar du fantasy hockey betting, det vill säga managerspel om riktiga pengar, gäller det att du är noga med vilken turnering du väljer. När du satsar riktiga pengar vill du ju maximera både nöjet och chansen att vinna. Normalt kan du sortera de tillgängliga turneringarna på ett flertal sätt (buy-in, fördelning av vinstpotten, med mera).

Välja spelare (draft)

Draften går av stapeln efter att du har signat upp för deltagande i en turnering. Det är nu du ska välja ut vilka spelare som ska ingå i ditt team i turneringen. Oftast är det så att du ska välja en målvakt, ett backpar och en kedja med två wingers och en center, men ibland kan du få välja fler spelare än så. För att du inte ska kunna välja alla de bästa spelarna har du alltid en budget att förhålla dig till. Den kan vara baserad på antingen ett påhittat värde för spelarna eller som ”salary cap” för vilken ganska så exakta lönesummor ligger till grund. Om du inte har full koll på spelarna i den liga du vill spela på finns alltid alternativet att låta mjukvaran på sajten slumpa fram ett lag till dig (”quick pick” eller ”quick draft”).

Tiden för draften är olika för olika turneringar. Handlar det om en enskild omgång är draftperioden givetvis mycket kort. Spelar du i stället säsongsspel pågår draften i princip hela året (du kan hoppa in när som helst).

Anmäl ditt lag

Själva anmälan av ditt lag är det enklaste steget. Du klickar på en knapp/länk för att därefter eventuellt godkänna villkoren/reglerna för turneringen och sedan är du anmäld. Är det en buy-in kopplad till turneringen erlägger du den med medel från ditt saldo i det här skedet. Vill du anmäla ytterligare ett lag, vilket normalt är tillåtet, får du gå tillbaka till steg 1.

Poängräkning för fantasy hockey

Oavsett du spelar NHL fantasy betting, SHL fantasy eller någon annan liga är det nästan alltid samma modeller för poängräkning som används. Det finns såväl parametrar som ger poäng som parametrar som ger avdrag. Här är några exempel på vad som ingår i poängräkningen:
Mål
Assist
Shutout (för målvakter)
Statistik för +/-
Tacklingar
Tid på isen (olika tidsperioder)
Utvisning (kan i vissa managerspel ge pluspoäng!).

Spelar du på en större sajt för fantasy hockey har du i regel en omfattande liverapportering att ta del av. Via denna kan du i realtid följa alla matcher och se precis hur, när och varför dina spelare får poäng. Datan som presenteras, liksom modellerna för poängräkning, brukar hämtas från officiella källor.

Vinn riktiga pengar

Med fantasy hockey betting kan du vinna riktiga pengar i turneringarna, förutsatt att du kommer ”in the money”, det vill säga. Prispotterna byggs upp av de inköp (minus rake) som de deltagande spelarna betalar.

I vissa turneringar kan det vara så att en ensam vinnare, det vill säga den spelare som kammar hem flest poäng via sina utvalda spelare, tar hem hela vinstpotten, men vanligare är att potten fördelas över ett lite större antal spelare.

De sajter som erbjuder managerspel/fantasy hockey om riktiga pengar tar ut en avgift för varje turnering i vilken det ligger pengar i potten. Avgiften tas ut som rake på varje inköp, precis på samma sätt som i pokerturneringar.

Dela på