EttKryssTvå

EttKryssTvå - tippa matcher hos BetssonEttKryssTvå är ett sportspel hos Betsson som när det lanserades i oktober 2013 var en av de största spelnyheterna i Sverige på närmare 80 år. EttKryssTvå går ut på att tippa 1, X eller 2 i 13 av helgens ligamatcher, precis som vi svenskar är vana vid från Stryktipset. Den stora skillnaden är att EttKryssTvå alltid ger utdelning på 10, 11, 12 och 13 rätt och därmed skapar ännu fler vinnare om lördagarna.

Målet med EttKryssTvå är att det skall vara ett modernare och mer rättvist alternativ till Stryktipset. Spelet belönar spelare efter deras kunskaper och inte efter hur andra har spelat, och det ger alltid utdelning på tio, elva, tolv och tretton rätt.

Vinstutdelningen är inte poolbaserad som man är vad vid från Stryktipset, utan oddsbaserad, vilket innebär att vinsterna bestäms mer av spelarens egen skicklighet och inte av hur andra spelare satsat sina pengar eller ifall fler spelare delar på samma rad. När du tippar kan du alltid se hur mycket du som minst och mest kan vinna om du prickar 13 rätt, så det blir inga negativa överraskningar senare om du lyckas få in alla 13.

Få hjälp att välja

Vill du få hjälp med dina spelbeslut så kan du se hur andra spelare har tippat under fliken ”Så tippar folket”. Under ”Oddsvy” kan du se vilka odds som används för att räkna ut din minsta respektive maximala vinst (se nedan hur denna uträkning går till).

Vill du inte välja själv så kan du använda ”Smart spel” som gör att datorn väljer ut en möjlig vinstrad åt dig, du behöver bara välja hur många rader du vill spela. För att inte alla som använder denna funktion ska få samma rad slumpar datorn fram tipsen baserat på sannolikheterna för lagen att vinna.

Matchfakta

När du tippar kan du för varje match få fakta om aktuell serietabell, statistik över lagens senaste möten samt hemma- och bortastatistik. Det finns även korta matchanalyser längst ner på sidan plus deras expert, Ola Anderssons, tips på respektive match.

Så räknas vinstbeloppen ut

Till skillnad från Stryktipset så beräknas vinstutdelningen på fasta odds, vilket gör att man alltid vet högsta och minsta vinst på 13 rätt. Återbetalningen i produkten är 85% och vinsterna fördelas på 13,12,11 och 10 rätt enligt 38% – 20% – 15% – 27%.

Varje spelomgång består av 13 matcher, där varje utgång i en match har en sannolikhet baserat på de odds du ser i oddsvyn, och utifrån detta räknas utbetalningen ut. Utdelningen för 13 rätt är den sammanlagda sannolikheten för dessa 13 resultat multiplicerat med återbetalningen på 85% samt 38% som är fördelningen för 13 rätt. För utdelningen på 12,11 och 10 rätt så fungerar det på samma sätt, med eftersom det finns 13 olika sätt att få 12 rätt på så används en genomsnittlig sannolikhet. På samma sätt finns det 78 respektive 286 sätt att få 11 och 10 rätt.