Colossus Bets

Colossus Bets har ingen svensk licens.

Vi rekommenderar istället att kika på det liknande spelbolaget No Account Bet

Läs mer om No Account Bet

Colossus Bets har ingen svensk licens

Vi rekommenderar istället No Account Bet

Läs mer om No Account Bet

Colossus Bets Recension

colossus bets

Colossus Bets är en brittisk spelsajt som enbart erbjuder sportvadslagning i en sorts poolspel med höga garantier. Hos Colossus Bets kan du vinna uppåt 100 miljoner kronor på att tippa ett kombinationsspel rätt.

Colossus Bets grundades av den professionella spelaren Bernard Marantelli. Hans mål var att varje vecka kunna erbjuda jackpottar för sportsbetting som var lika stora som de mångmiljonjackpottar som går att vinna hos stora lotterier. Hans önskan gick snabbt i uppfyllelse, och varje vecka erbjuder Colossus Bets satsningar i spelpoolen £10 000 000 Colossus där den som får sju rätt är garanterad en vinst på minst £5 miljoner + chans att vinna ytterligare minst £5 miljoner. För att gäller det att tippa korrekt slutresultat (inte bara 1X2) för sju matcher som har valts ut av Colossus Bets.

£10 000 000 är inte den enda spelformen hos Colossus Bets, utan det går även att göra andra satsningar med mindre vinster. £10 000 000 är bara den mest berömda delen av Colossus Bets.

Colossus Bets har ofta riktigt rejäla garantier för sina spelpotter, och är också kända för att man kan tillämpa cash-in på en del av sin satsning. De flesta spelsajter som tillåter cash-in (att avsluta en satsning i förväg) kräver att man gör det på hela satsningen, men hos Colossus Bets kan man göra det på en del av sin satsning och låta resten stanna i spel. Det går givetvis också att avsluta hela sin satsning i förväg om man så föredrar.

Än så länge är Colossus Bets fokuserade på fotboll, och då framförallt på europeisk ligafotboll samt internationell fotboll där minst ett europeiskt lag deltar i matchen. I skrivande stund (sommaren 2014) håller de dock på att utveckla spelmöjligheter för bland annat NFL (amerikansk fotboll), NBA (basket), ARL (rugby), hästlopp och greyhoundlopp. Även här planerar Colossus Bets att erbjuda spelpooler där garantibeloppen ligger på flera miljoner brittiska pund.

Colossus Bets finns inte tillgänglig på svenska, däremot på engelska, spanska, portugisiska, och kinesiska.

Colossus Bets ägs av Colossusbets Ltd, vars huvudkontor ligger i Storbritannien. Colossusbets Limited grundades år 2012 och har spellicens från den brittiska spelkommissionen (U.K Gambling Commission). Spelsajten öppnade i augusti 2013.

Så fungerar Colossus Bets

Coloussus Bets erbjuder pool betting, det vill säga man spelar inte till fasta odds utan storleken på eventuell vinst beror på hur mycket pengar som hamnade i potten och hur många vinnare pengarna ska fördelas över. Svenska spelare känner igen den här principen från till exempel ATG:s V75 och Svenska Spels Stryktipset.

Colossus Bets har ofta riktigt ordentliga garantier för sina spelpotter, vilket innebär att man kan vinna stort även om det inte skulle komma in så mycket pengar i potten från andra spelare. En annan funktion som lockar spelare till Colossus Bets är den avancerade funktionen för cash-in (att avsluta sin satsning i förväg och få pengar för den trots att matchen / matcherna inte är färdigspelade). Hos Colossus Bets blir man ofta erbjuden cash-in inte bara för hela satsningen utan även för delar av satsningen. Man har alltså möjlighet att tillämpa cash-in på en del av sin satsning, och låta resten stanna kvar.

För den som vill veta mer om hur allting fungerar hos Colossus Bets finns både en vanlig spelarguide med tydliga bilder och en video som visar allting steg för steg.

Colossus Bets erbjuder pool bets för de flesta stora fotbollsmatcher runt om i Europa. För vissa typer av satsningar räcker det med att tippa om det ska bli hemmavinst, bortavinst eller oavgjort, medan andra typer av satsningar kräver att man gissar korrekt slutresultet (t ex 2-1) för att man ska få någon vinst. Det finns också satsningar som kräver att man satsa både på 1X2 och exakt slutresultat.

Ibland har Colossus Bets tröstpris tillgängliga för den som tippar nära men inte 100% korrekt. Exempel: Du har satsat på att Liverpool ska vinna på hemmaplan med 2-0. Liverpool vinner visserligen på hemmaplan, men lyckas få till 3-0. Då kan det hända att du får ett tröstpris av Colossus Bets. Mer information om vilka satsningar som har tröstpris tillgängliga hittar du hos Colossus Bets.

Satsningar

När man deltar i en spelpool hos Colossus Bets är det en viss förutbestämd kostnad som gäller för varje rad, till exempel £0,20 per rad eller £2 per rad. Detta belopp kallas för ”unit stake” (satsning per enhet).

För vissa spelpooler måste man inte satsa en hel ”unit stake” utan kan satsa en del av en unit stake om man så föredrar. Det kan också vara tillåtet att satsa flera unit stake per rad. Vid eventuell vinst justeras den utbetalning man får baserat på hur man satsade. Om du till exempel satsade £,50 per rad i en prispool där en unit stake är £2 får du bara 25% av vinsten om du skulle vinna. Hade du istället satsat £4 per rad hade du fått 400% av vinsten.

Att satsa mer än en unit stake per rad brukar vara tillåtet på HDA8 (Home, Draw, Away, Pick 8) men inte på £10 000 000 Colossus.

Hur fördelas insatserna?

Hur dina pengar fördelas när du gör en satsning beror på vilken satsning det är. Det finns upp till tre olika pooler tillgängliga.

  • För Pick6 och Colossus fördelas insatserna såhär:60% av pengarna hamnar i poolen som betalar ut ordinarie vinster (fast Colossus Bets kallar dem för jackpottar)20% av pengarna hamnar i poolen som betalar ut tröstpris20% av pengarna hamnar i poolen som betalar ut bonus
  • För övriga satsningar (inklusive Pick3, Pick4 och HDA) går 100% av pengarna till poolen som betalar ut ordinarie vinster (”jackpottar”). Inga pengar går till tröstpris eller bonusar.

Om inget annat anges tar Colossus Bets 30% från alla pooler och dessa pengar går till företaget. Det är så Colossus Bets tjänar sina pengar. Om du till exempel satsar 100 kronor kommer 70 kronor att hamna i någon av prispotterna medan 30 kronor går till företaget Colossus Bets.

Vad menas med garanti?

Colossus Bets erbjuder ofta garantipott för sina spelpooler. En garantipott innebär att det alltid finns mycket pengar att vinna även om det inte skulle komma in så mycket pengar till poolen från spelarna. Colossus Bets skjuter helt enkelt till mellanskillnaden, så att vinnaren kan få det garanterade beloppet.

För att på ett säkert vis kunna erbjuda garantier på detta vis har Colossus Bets öronmärkta pengar som sitter avskilda från resten av företagets pengar. Varje vecka granskas dessa tillgångar av en oberoende redovisningsbyrå. Denna säkerhetslösning finns på plats för att garantera att Colossus Bets verkligen kan hålla vad de lovar och betala ut garantier på många miljoner brittiska pund även om det skulle komma in väldigt få satsningar.

Vad händer när ingen vinner?

Om ingen vinner en pool går pengarna vidare till nästa spel, och så vidare (rullpott). Hos Colossus Bets kallas det ’rollovers’. Om möjligt rullar pengarna vidare till nästa liknande serie av matcher. Om det till exempel bildas en rullpott på en pool för Premier League kommer Colossus Bets alltså att försöka ordna så att den kan rullas vidare till en annan pool för just Premier League.

Marknader

Colossus Bets erbjuder pool betting, ofta med garantipott. Exempel på tillgängliga satsningar är The Colossus och Pick 8.

Hos Colossus Bets kan du se förkortningarna AOH, AOD och AOA. De står för Any Other Home, Any Other Draw och Any Other Away. Detta är för att man inte ska behöva förutsäga mycket ovanliga slutresultat för att vinna. Any Other Home innebär att hemmalaget vinner och resultatet blir något annat än de specifika resultat som finns listade för matchen hos Colossus Bets. Om till exempel en satsning på hemmavinst har resultaten 1-0, 2-0 och 2-1 listade täcker AOH alla övriga resultat där hemmalaget vinner, till exempel 3-0, 3-1 och 3-2.

Hur fungerar £10 000 000 Colossus?

Som nämnts ovan har Colossus Bets en satsning vid namn £10 000 000 Colossus. För att vara med och spela måste du tippa slutresultatet (inte bara 1X2) för sju matcher som har valts ut av Colossus Bets.

Om man lyckas tippa de sju matcherna rätt vinner man en del av den totala prispotten. Man får alltid minst £5 miljoner, men det kan bli mer än så om potten är stor och/eller vinnarna få. Dessutom kan man vinna ytterligare minst £5 genom att korrekt tippa slutresultatet för en viss match nästa vecka (som också den har valts ut av Colossus Bets).

Alla spelare som lyckats tippa korrekt 1X2 för alla ju matcher men inte lyckats tippa exakt rätt resultat får tröstpris.

Quick Pick

Om du vill ha hjälp med att göra dina val hos Colossus Bets kan du använda dig av funktionen Quick Pick. Du ställer själv in hur mycket pengar din satsning ska bestå av när du använder dig av Quick Pick. Quick Pick skapar sedan en spelkupong åt dig som fylls i med resultat som slumpas fram bland de mest troliga resultaten. Vill du göra en väldigt ”konstig” satsning kan du alltså inte använda dig av Quick Pick.

Om man inte gillar de resultat som Quick Pick har tagit fram till kupongen kan man antingen rensa hela kupongen och börja om från början eller ändra specifika resultat som man är missnöjd med.

Välkomstbonus

Colossus Bets matchar de satsningar du gör under de första 72 timmarna efter att du registrerat dig. För varje satsning du gör får du en gratis satsning, upp till maximalt £100 totalt.

Värvningsbonus

Värvningsbonusen hos Colossus Bets är inte ett fast belopp utan hur mycket du får beror på hur aktiv personen du värvade är hos Colossus Bets. Om du värvar någon som spelar mycket kan det alltså bli en riktigt stor värvningsbonus.

Du får 5% bonus på de satsningar som den värvade personen gör, 2% bonus på de belopp personen vinner och 2% bonus på de belopp som personen får via funktionen cash-in. Detta gäller i 12 månader från att den värvade personen registrerade sig hos Colossus Bets. Du behöver dock inte vänta i 12 månader på att få din bonus, utan värvningsbonusar betalas ut månadsvis baserat på föregående månads aktiviteter.

Exempel: Du värvar en person som satsar 100 kronor varje månad under sina första 12 månader hos Colossus Bets. Personen vinner 10 000 kronor under året och får 5 000 kronor via cash-in. Du får då

100 kr x 12 x 0,05 = 60 kr

10 000 kr x 0,02 = 200 kr

5 000 kr x 0,02 = 100 kr

= totalt 360 kronor i värvningsbonus.

Detta gäller även £10 000 000 Colossus, så om någon du värvat plockar hem £10 miljoner får du £200 000 i värvningsbonus på den vinsten.

Mer information om hur man värvar en person och får värvningsbonus hittar du hos Colossus Bets. Det är viktigt att följa de instruktioner som gäller och använda rätt värvningskoder.

Spela i mobilen

Colossus Bets har en mobil app tillgänglig för både Android och iOS (iPhone, iPad). Att ladda hem appen är gratis.

Cash-In

Cash-In är en funktion som gör det möjligt för dig att ta emot pengar för din satsning trots att en eller flera av de matcher som ingår inte är avgjord ännu. När du erbjuds cash-in för en satsning är det helt och hållet upp till dig om du vill tacka ja eller nej. Om du tackar ja får du den erbjudna summan in på spelkontot direkt, och vad som sedan händer i matcherna spelar ingen roll. Du kan varken vinna mer pengar eller bli skyldig att betala tillbaka något – satsningen är helt avslutad.

Vad som är tämligen unikt för Colossus Bets är att man ibland ges möjlighet att göra en cash-in för en del av sin satsning.

Exempel: Du har satsat £2 på en £10 000 000 Colossus och har fått rätt på de två första matcherna. Colossus Bets erbjuder dig nu £5 000 om du tackar jag till cash-in. De erbjuder dig även cash-in för en del av din satsning om du föredrar det. Du bestämmer dig för att avsluta (casha-in) 50% av din satsning och får därför £2 500 in på spelkontot direkt. Om det sedan skulle visa sig att du får rätt på samtliga sju matcher vinner du inte hela priset för sju rätt utan bara 50% av det. Om hela prissumman skulle uppgå till £6 miljoner får du alltså £3 miljoner, och så vidare. Det samma gäller tröstpris och bonuspris.

Det är vanligen när någon av de sju matcherna har avslutats som man erbjuds cash-in hos Colossus Bets, men ibland sker det även i halvlek.

Spelbörs

I början av juni 2014 meddelade Colossus Bets att de inlett ett samarbete med spelbörsen Betdaq. Betdaq är världens näst största spelbörs och ägs av Ladbrokes. Via Global Betting Exchange har Betdaq spellicens från den brittiska spelkommissionen (U.K Gambling Commission).

Live betting

Colossus Bets erbjuder inte livebetting i dagsläget. Man kan bara satsa fram till kick-off för första matchen i en pool.

Insättnings- och uttagsalternativ

  • VISA
  • MasterCard
  • Maestro
  • PayPal
  • Skrill (Moneybookers)

Support

Colossus Bets går att nå via e-post och telefon. Det går inte att få hjälp på svenska och det finns inget svenskt telefonnummer. Telefonnumret, som går till Storbritannien, är +44 20 3393 3662. E-post skickas till [email protected].