Star Trek är inte längre spelbart hos casinos, se liknande spel från utvecklaren nedanför

Star Trek

Speltillverkare:

IGT

Lanserades:

2015

RTP:

95%

Lägsta kostnad:

1kr

Högsta kostnad:

200kr

Hjul:

5

Vinstrader:

30

Mynt Värden:

0,01 till 0,30.

Tycker du om att spela på spelautomater och är svag för Star Trek så lär du gilla denna slot som är späckad av symboler och även filmsekvenser med de välkända karaktärerna från den senaste filmen. Maskinen har fem hjul och hela 30 vinstlinjer som ökar allt eftersom du höjer din insats.

IGT som ligger bakom denna spelmaskin har lyckats skapa en bra spelkänsla med riktiga fotografier från huvudkaraktärerna i Star Trek. Den som är bekant med serien och den senaste filmen kommer känna igen persongalleriet och de vanligaste ansiktena. Det finns självklart också bakgrundsmusik och ljudeffekter av hög kvalitet som hör ihop med maskinens tema.

Vid en första anblick verkar slotten inte innehålla alltför mycket action, men det kommer definitivt att hända saker när du spelar. Inte minst om du lyckas samla ihop bonussymboler för någon av de tre kategorierna för free spins.

Star Trek fakta

Slotmaskinen Star Trek har 5 hjul och 30 linjer. Bland specialfunktionerna ingår multiplikatorer, scatters och wilds.

Notera att ovanstående siffror kan variera beroende på var du spelar och i vilken valuta.

Hur du spelar Star Trek och viktiga funktioner

De mest värdefulla symbolerna (bortsett från wilds och scatters) är Kirk, Spock, Uhura och Scotty. Fem Kirk-symboler på en vinstrad ger 1000 mynt (dvs. vinsten är 1000 gånger din insats).

Det finns också möjlighet till många småvinster som drygar ut din spelkassa medan du väntar på de större vinsterna samt bonusspelen. De mindre vinsterna utgörs av symboler i form av rymdskepp med kortbokstäver T, J, Q, K och A. Exempelvis betalar tre A – vilket står för ess (ace) – på en vinstrad tio gånger insatsen.

Spelet innehåller också wilds i form av en Star Trek symbol. Denna fungerar som en joker och dyker ibland upp på hjulen 2-5 och ersätter då alla andra symboler. Den ersätter dock inte Bonus-symbolen som är en så kallad scatter. Om två av dessa symboler framträder – oavsett var – tillsammans med en symbol för antingen Kirk, Spocky, Uhura eller Scotty aktiveras USS Enterprise Warp Drive.

Vid denna händelse startar en filmsekvens med Kirk, Spock, Uhura eller Scotty. Sedan kan du avfyra ett sikte mot tre olika mål som resulterar i ett antal free spins och dessutom aktiverar multiplikatorn.

Allra bäst vinstchanser gäller efter Kirk’s free Spin Bonus. Du får här 3-6 free spinns samt tre gånger så stort vinstbelopp som normalt. I detta spelläge ingår även extra många wildsymboler inklusive Kirk-Spock-symbolen som bara framträder vid detta tillfälle. Chanserna att vinna är stora och din vinst adderas sedan till dina övriga pengar på maskinen efter gratisspelen är över.

Star Trek omdöme

Hjulen på denna spelautomat snurrar lite saktare än normalt – vilket gör att man hinner uppfatta vad som pågår då man tydligare ser vilka symboler som svävar förbi. Det är en smaksak om man gillar detta eller inte. När det gäller utbetalningsprocenten är detta godkänt, men det finns många slots med aningen högre procent.

Slotten Star Trek är ett omväxlande spel och hamnar hjulen rätt aktiveras bonuslägen som definitivt kan öka din spelkassa snabbt. Att du dessutom kan aktivera upp till 30 vinstrader leder till att du kan höja frekvensen av utbetalningar.

Snabb info

Speltillverkare:

IGT

Lanserades:

2015

RTP:

95%

Lägsta kostnad:

1kr

Högsta kostnad:

200kr

Hjul:

5

Vinstrader:

30

Mynt Värden:

0,01 till 0,30.