Pyrons är inte längre spelbart hos casinos, se liknande spel från utvecklaren nedanför

Pyrons

pyrons

Pyrons är en slot från Yggdrasil Gaming där lavinfunktionen står i fokus och man kan vinna upp till 500 000 kronor på en spellinje.

Vinnande symbolkombinationer hos Pyrons exploderar så att nya symboler kan ramla ned ovanifrån och förhoppningsvis bilda nya vinnande kombinationer. Tack vare denna funktion går det att vinna många gånger i följd på en satsning. Hos Pyrons finns dessutom en multiplikator som växer till sig för varje lavin i följd. Den startar på 2x, ökar till 3x, hoppar upp till 5x och går därifrån direkt till 20x. Det krävs alltså inte särskilt många laviner i följd för att nå upp till en multiplikator på 20x.

Yggdrasil Gaming har för det här spelet valt att hel fokusera på lavinfunktionen med ökande multiplikator. Det finns ingen vildsymbol, ingen spridningssymbol, inget free spins-läge och ingen bonusbana hos Pyrons.

Fakta om Pyrons

Pyrons är en videoslot från Yggdrasil Gaming som hade premiär i september 2014. De symboler som används är klassiska spelsymboler som 7:or, stjärnor och frukter, men hur Yggdrasil har valt att teckna dem är allt annat än klassiskt. Alla symboler ser ut att vara glaskärl som är delvis fyllda med kokande färggranna vätskor som för tankarna till ett kemilab.

Pyrons har ingen vildsymbol, ingen spridningssymbol, inget free spins-läge och ingen bonusbana.

Det finns inte några snurrande hjul utan symbolerna ramlar ned i fem staplar. Pyrons har lavinfunktion med ökande multiplikator.

Man spelar alltid med samtliga 20 spellinjer aktiva på Pyrons, och man kan inte justera hur många mynt som ska satsas per spellinje utan det är alltid 1 mynt per spellinje som gäller, det vill säga 20 mynt per spelomgång. Däremot får man ställa in myntvärdet. Tillgängliga myntvärden är 0,10 kr / 0,20 kr / 0,30 kr / 0,50 kr / 0,70 kr / 1 kr / 2 kr / 3 kr / 5 kr / 7 kr / 10 kr.

Lägsta möjliga satsning per spelomgång är 0,10 kr x 20 spellinjer x 1 mynt = 2 kronor. Högsta möjliga insättning per spelomgång är 10 kr x 20 spellinjer x 1 mynt = 200 kronor.

Det finns inte någon växande jackpott hos Pyrons. Högsta enskilda vinst på en spellinje är 2 500 mynt. Om man dessutom får hjälp av högsta möjliga multiplikator innebär det en vinst på 2 500 mynt x 20 = 50 000 mynt. Med hösta myntvärdet 10 kronor motsvarar detta 500 000 kronor.

Den statistiska utbetalningsgraden för Pyrons är 96,1%.

Yggdrasil Gaming har postat en trailer för Pyrons på sin YouTube-kanal:

Att spela Pyrons

Det som gör denna slot spelvärd är:

  1. Lavinfunktion
  2. Ökande multiplikator upp till 20x
  3. Vinn upp till 50 000 mynt per spellinje
  4. Intensiv spelmiljö
  5. Fokus på grundspelet

Vildsymbol

Pyrons har inte någon vildsymbol.

Spridningssymbol

Pyrons har inte någon spridningssymbol.

Lavafunktion (lavinfunktion)

Pyrons har en funktion som Yggdrasil kallar för lavafunktion. Det är samma funktion som hos NetEnt kallas för lavinfunktion (avalanche) och hos IGT går under benämningen tumbling reels. Oavsett namn så handlar det om att de symboler som ingår i en vinnande symbolkombination försvinner så att nya kan ramla ned, vilket ger chans att skapa nya vinnande symbolkombinationer.

Hos Pyrons exploderar de vinnande symbolerna på ett mycket effektfullt vis, och för varje gång det sker i följd ökar en multiplikator. Första nivån är 2x, andra är 3x, tredje är 5x och fjärde är 20x. Det går inte att få högre multiplikator än 20x även om man skulle fortsätta skapa vinnande symbolkombinationer.

Omdöme

Termen pyro kommer från det grekiska ordet pyr som betyder eld. Förleden pyro- ingår i många ord som har med eld att göra, såsom pyroman och pyroteknik. Pyrons är definitivt ett passande namn på en spelautomat där alla symboler värms av heta blå eldsflammor och är redo att explodera av hettan vilken sekund som helst. Tillsammans med den lätt hysteriska musiken skapar bildspråket en mycket intensiv spelupplevelse. Vi valde dock att stänga av musiken efter en stund när vi provspelade Pyrons eftersom den snabbt blev tämligen enerverande.

Pyrons är en slotmaskin som kan rekommenderas för spelare som gillar när fokus ligger på grundspelet, och som inte heller har något emot att det inte finns några specialsymboler eller free spins. Givetvis måste man dessutom gilla lavinfunktion med ökande multiplikator för att trivas med Pyrons.

Lägsta möjliga satsning på Pyrons är 2 kronor så det är inte en spelautomat som passar den som är ute efter ”penny slots”, det vill säga slots som accepterar riktigt låga satsningar. Pyrons passar inte heller för spelare som själva vill kunna välja hur många spellinjer som ska aktiveras och hur många mynt som ska satsas per aktiv spellinje.

Snabb info

Speltillverkare:

Yggdrasil

Lanserades:

2014

RTP:

95.77%

Lägsta kostnad:

2 kr

Högsta kostnad:

200 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

20

Mynt Värden:

0,10 kr / 0,20 kr / 0,30 kr / 0,50 kr / 0,70 kr / 1 kr / 2 kr / 3 kr / 5 kr / 7 kr / 10 kr