muse
Muse: Wild Inspiration är inte längre spelbart hos casinos, se liknande spel från utvecklaren nedanför

Muse: Wild Inspiration

Muse: Wild Inspiration är en slotmaskin från NetEnt där tre olika muser hjälper dig på olika vis. Här finns målarmusan som Expanding Wild, litteraturmusan som Sticky Wild och musikmusan som är Wild med 2x-multiplikator. Hermes bevingade skor ger dig gratissnurr, och under gratissnurren delar musorna med sig av sina egenskaper till varandra så att de blir ännu mer kraftfulla – något som kan bli riktigt lönsamt för spelaren.

Muserna är grekiska gudinnor som skänker inspiration till konstnärer, författare, forskare och alla andra som ägnar sig åt kreativa verksamheter, och i spelet Muse: Wild Inspiration finns de där för att inspirerar dig till storvinster. Högsta vinsten är rejäla €295 000!

Muse: Wild Inspiration har hämtat inspiration från det antika Grekland och vid sidan av de vackra muserna och Hermes flygande sandaler hittar vi bland annat vinbägare, harpor, fjäderpennor och paletter.

Du ställer själv in myntvärdet, från 0,10 till 0,50. Du anger sedan hur många spellinjer (vinstlinjer) du vill aktivera, från 1 till 25 spellinjer, och hur många mynt som ska satsas per aktiverad spellinje, från 1 till 10 mynt.

Lägsta möjliga satsning för den som spelar i euro blir alltså €0,1 x 1 spellinje x 1 mynt = €0,01 per snurr. Högsta möjliga satsning blir €0,50 x 25 spellinjer x 10 mynt = €125.

Den statistiska utbetalningsgraden för Muse: Wild Inspiration är 97 procent, vilket innebär att för varje inmatad hundralapp betalas 97 kronor tillbaka till spelarna i form av vinster (över tid).

Att spela Muse: Wild Inspiration

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Tre olika vildsymboler
  • De tre vildsymbolerna får extra krafter under gratissnurren, vilket gör spelet ännu mer omväxlande
  • Gratissnurr som kan trigga nya gratissnurr
  • Antika Grekland som tema

Tre olika vildsymboler

När den myntformade vildsymbolen visar sig snurrar den runt framför spelarens ögon för att avslöja vilken av de tre muserna det är som döljer sig på baksidan.

  • Målerikonstens musa målar hela mittenhjulet så att det blir vilt. Hon fungerar alltså som en expanderande vildsymbol.4
  • Litteraturens musa är en vildsymbol som fastnar och stannar kvar även under nästa snurr, som är ett kostnadsfritt snurr. Hon fungerar alltså som en Sticky Wild som snurrar hjulen på nytt åt dig, utan att du behöver göra någon ny satsning. Om flera litteraturmusor visar sig samtidigt fastnar alla, men du får bara ett nytt snurr. Tråkigt nog kan spridningssymboler aldrig visa sig under de snurr som skapas av litteraturens musa.
  • Musikens musa är en vildsymbol med 2x-multiplikator. Detta innebär att alla vinster hon hjälp dig att få dubbleras. En symbolkombination som normalt skulle ge 100 mynt ger dig alltså 200 mynt om den bildas med hjälp av denna musa. Om flera musikmusor visar sig samtidigt läggs deras multiplikatorer ihop, och du kan få upp till 8x-multiplikator!

Muserna kan endast visa sig på hjul två, tre och fyra. De kan inte ersätta spridningssymbolen (Hermes bevingade sandaler).

Spridningssymbolen ger dig gratissnurr

Hermes bevingade sko är spridningssymbol och kan ge dig gratissnurr. Tre skor innebär 10 gratissnurr, fyra skor ger 20 gratissnurr och fem skor ger 30 gratissnurr. Det går att erhålla nya gratissnurr under gratissnurren.

Under gratissnurren är musorna extra kraftfulla, eftersom de delar med sig av sina egenskaper till varandra.

  • Kostnärsmusan är inte bara expanderande vildsymbol som i grundspelet utan hon fastnar också och blir därmed en Expanding Sticky Wild som ger dig ett nytt snurr.
  • Litteraturens musa expanderar också så att ett helt hjul blir vilt, och du får dessutom alla vinster hon skapar dubblerade.
  • Musikmusan fungerar som vildsymbol med 2x-multiplikator precis som i grundspelet, men fastnar också och ger dig ett extra snurr.

Omdöme

Det unika med Muse: Wild Inspiration är NetEntertainment banbrytande användande av vildsymboler. I en tid när de flesta speltillverkare fortfarande nöjer sig med en sorts vildsymbol, och möjligen slänger in en multiplikator för att pigga upp det hela, smäller NetEnt till med ett spel som har sex olika vildsymboler. I grundspelet finns tre olika vildsymboler med olika egenskaper, och under gratissnurren förbättras de tre ursprungliga vildsymbolerna ytterligare och får ännu fler möjligheter att hjälpa spelaren på traven. Total kan man alltså träffa på sex olika sorters vildsymboler när man spelar Muse: Wild Inspiration.

Tyvärr har NetEntertainment inte alls lagt lika mycket krut på grafiken och när man först ser spelet är det lätt att tro att det är en gammal slot som släpptes ihop med Disney-filmen Hercules från 1997. Grafiken är varken avancerad och modern eller klassiskt retro-chic, utan hamnar någonstans mitt i mellan vilket gör att slotten mest ser trött ut. Det är synd, för Muse: Wild Inspiration är verkligen epokgörande i sitt användande av vildsymboler och det vore trist om spelarna skulle missa detta på grund av att slottens trista och urvattnade utseende.

Vårt tips är alltså att du inte låter dig luras av den bleka designen utan ger Muse: Wild Inspiration en chans för det här är verkligen en rolig och omväxlande slot som inte påminner om något annat på marknaden just nu.

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

2013

Lägsta kostnad:

0,01

Högsta kostnad:

125

Hjul:

5

Vinstrader:

25

Mynt Värden:

0,10-0,50