Zombies är inte längre spelbart hos casinos, se liknande spel från utvecklaren nedanför

Zombies

Zombies är en välgjord men utgången slotmaskin från svenska NetEntertainment som lanserades under sommaren 2012. Trots att sloten inte finns tillgänglig idag är temat med Zombies allt populärt inom populärkulturen under de senaste åren. Zombiefilmen Chernobyl Diaries hade mycket passande premiär ungefär samtidigt som NetEnts zombieslot. Men denna spelautomat är inte bara modern utan har flera underhållande och innovativa funktioner att bjuda på samt en klart godkänd återbetalningsgrad på hela 97,2%.

Temat för slotten Zombies är förstås zombies och hur man överlever dem, och spelet utspelas i en postapokalyptisk värld där allt från gator till köpcentrum har fyllts av zombies som de få kvarvarande människorna måste slåss mot för att slippa förvandlas.

Förutom den välgjorda grafiken och skrämmande animationerna utmärker sig Zombies bland annat genom sina generösa vildsymboler och multiplikatorer, och här finns även ett mycket medryckande bonusspel.

Återbetalningsgraden för Zombies är hela 97,2%. 97,2 procent av alla intäkter går alltså tillbaka till spelarna i form av vinster.

Att spela Zombies

Det som gör Zombies spelvärd är:

  • Random Wild + Stacked Wild + Standard Wild
  • Växande multiplikator under gratissnurren
  • Två olika möjligheter att skjuta zombies
  • Passar alla plånböcker, satsa från €0,01 till €200 per snurr
  • Välgjord slot med ett medryckande övergripande tema som genomsyrar samtliga funktioner

Zombies är en slotmaskin med TRE olika sorters vildsymboler. För det första finns en vanlig Standard Wild som kan dyka upp på vilket eller vilka hjul som helst. Sedan finns en Stacked Wild i form av en zombie. När zombien dyker upp på tredje hjulet blir hela hjulet fyllt av vilda zombies som hjälper dig bilda vinnande kombinationer. Slutligen finns den innovativa funktionen Random Wild som gör att två zombies dyker upp på skärmen efter en spelrunda.

Efter varje skott du avfyrar mot zombierna i en Random Wild får du en vildsymbol som ersätter vilken symbol som helst på hjulen, med undantag för spridningssymbolen. De vilda symbolerna placeras ut över skärmen och när zombisarna försvinner kan du se vilka symboler som ersatts av vildsymboler och om det har bildats några vinnande kombinationer. Mycket spänning med andra ord. Som namnet antyder är Random Wild helt slumpstyrd och kan dyka upp efter vilken spelrunda som helst, oavsett hur det gick under rundan.

Det går att vinna free spins (gratissnurr) när man spelar Zombies. Allt du behöver är tre Bio Hazard-symboler (spridningssymbol) så startar gratissnurren. NetEntertainment har lagt manken till och gjort gratissnurren till ett riktigt kusligt bonusspel där du måste skjuta zombies för att freda dig i ett shoppingcentrum fyllt av hungriga odöda. Efter varje gratissnurr får du möjlighet att skjuta zombies, och varje gång du träffar en zombie vinner du pengar. Under gratissnurren kan du få dina vinster multiplicerade upp till 10 gånger eftersom varje vinst ökar vinstmultiplikatorn.

Omdöme

Det här är inte ett spel som passar den som är känslig. Symbolerna är hjärnor, ögonglober, blodiga vapen och annat otrevligt – kort sagt allt man kan förvänta sig från en splatterfilm om zombies. Om du inte gillar den här typen av underhållning trivs du förmodligen bättre bland fruktmaskiner eller gulliga slots som Icy Wonders och Super Lucky Frog. Om du däremot älskar splatter och skräck är Zombies ett perfekt spel som du förmodligen kommer att vilja tillbringa mycket tid med, inte minst när du når det nervpirrande bonusspelet där du får skjuta zombies i shoppingcentrat.

Det är också en slot som passar dig som gillar när det finns gratissnurr, bonusrundor, många olika specialsymboler, etc. Här finns ju både spridningssymbol, tre olika vildsymboler och en gratisnurrsomgång som är kombinerad med ett interaktivt bonusspel. Gillar du däremot enklare och mer avskalade slots är Zombies inte bästa valet för dig.

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

2012

RTP:

97,2

Lägsta kostnad:

1 kr

Högsta kostnad:

2000 kr

Hjul:

5

Vinstrader:

20Maxvinst: 100 000 mynt på en enskild vinstlinje (med högsta myntvärdet €1 motsvarar detta €100 000)