Aliens är inte längre spelbart hos casinos, se liknande spel från utvecklaren nedanför

Aliens

aliens spelautomat

Aliens Video Slot är en slotmaskin från spelutvecklaren NetEntertainment (NetEnt) som bygger på succéfilmen Aliens från 1986. I filmen beger sig Ellen Ripley (spelad av Sigourney Weaver) till en planet för att leta upp den fruktansvärda varelsen Alien som hon träffade på 57 år tidigare. I spelautomaten Aliens får vi följa med i sökandet efter Alien, mötet med besten och försöken att oskadliggöra Alien-drottningen.

Aliens Video Slot har tre olika spelnivåer. Man startar alltid i The Search, och om man har turen på sin sida kan man lyckas gå vidare till först The Encounter och sedan The Hive. Varje spelnivå är unik och har sina egna regler och funktioner, vilket gör Aliens till ett omväxlande spel som man får utforska gradvis.

Det finns ingen växande jackpott hos Aliens Video Slot, däremot kan man vinna upp till 570 000 mynt.

Fakta om Aliens Video Slot

Aliens Video Slot kommer från spelutvecklaren NetEntertainment och lanserades under våren 2014. Som symboler på hjulen används framförallt aliens i olika stadier av deras liv. Exempel på funktioner är vildsymbol, re-spins och symbolspecifik multiplikator.

Man spelar alltid med samtliga 15 spellinjer aktiva. De myntvärden som finns att välja mellan för den som spelar i kronor är 0,10 kr / 0,20 kr / 0,50 kr / 1 kr / 2 kr / 5 kr / 10 kr. Man får välja hur många mynt som ska satsas per spellinje, från 1 mynt per spellinje (=15 mynt per spelomgång) till 10 mynt per spellinje (=150 mynt per spelomgång). Lägsta möjliga satsning på Aliens blir följaktligen 0,10 kr x 15 spellinjer x 1 mynt = 1,50 kr per spelomgång. Högsta möjliga satsning är 10 kr x 15 spellinjer x 10 mynt = 1 500 kr per spelomgång.

Högsta vinsten på Aliens är 570 000 mynt. Det finns inte någon växande jackpott.

Den statistiska utbetalningsgraden över tid är 96,4%.

Att spela Aliens Video Slot

Det som gör denna slot spelvärd är:

  • Bygger på succéfilmen Aliens från 1986
  • Tre olika spelnivåer att utforska
  • Vildsymbol
  • Symbolspecifika multiplikatorer
  • Re-spins
  • Avancerad 3D-grafik och animationer
  • Vinn upp till 570 000 mynt

Aliens Video Slot har tre olika nivåer. Man börjar alltid på den nivå som heter The Search, där man utforskar kolonin och samlar in tecken på utomjordiska livsformer. Från The Search kan man, med hjälp av sina vinster, ta sig vidare till The Encounter. På spelnivån The Encounter sker mötet med Aliens och det gäller att försvara sig. Om man är framgångsrik på på denna nivå går man vidare till den sista nivån, The Hive, där målet är att oskadliggöra Alien-drottningen i hennes bo.

Första nivån – The Search

På den här nivån finns en aktivitetsmätare. Varje gång du vinner något läggs de vinnande symbolerna (dock ej vildsymboler) i aktivitetsmätaren. Varje spelomgång som du inte vinner något dras en symbol bort från aktivitetsmätaren.

Vinster kan också öka den multiplikator som sitter ovanför aktivitetsmätaren och som är kopplad till symbolerna i aktivitetsmätaren. För varje spelomgång utan vinst minskar multiplikatorn. Högsta möjliga multiplikator är 14x.

Om du lyckas fylla upp hela din aktivitetsmätare med symboler startar nästa spelnivå – The Encounter. Dina symbolspecifika multiplikatorer följer med dig till The Encounter.

Obs! En ändring av insatsen får aktivitetsmätaren att rasa ned till noll igen och alla multiplikatorer tas bort. Det är därför inte tillrådligt att justera myntvärdet och/eller hur många mynt som ska satsas per spellinje om man precis har lyckats gå vidare från The Search eller är nära att göra det.

Andra nivån – The Encounter

På andra spelnivån i Aliens Video Slot (The Encounter) utrustas du med ett vapen, ett magasin, en räknare som håller ordning på din ammunition, en aktivitetsmätare och ett Ammo Clip Reel. Du kommer att ha med dig symbolspecifika multiplikatorer från The Search.

När The Encounter startar har man ett magasin med fem rundor ammunition. Så länge du har ammunition kvar kan du fortsätta spela på den här nivån. Varje skott du avfyrar gör att din tillgängliga ammunition minskar. Om du får ammunitionssymbol på mittenhjulet fylls ditt ammunitionslaget på, vilket aktiverar re-spins. Hur mycket extra ammunition / re-spins man får avgörs av slumpen.

För att det ska bli enklare att bilda vinnande kombinationer under The Encounter visas identiska symboler på mittenraden på första, andra och tredje hjulet.

Om man lyckas fylla hela sin aktivitetsmätare (tio steg) under The Encounter går man vidare till The Hive. Om man misslyckas och får slut på ammunition går man tillbaka till The Search istället.

Tredje nivån – The Hive

The Hive är Alien-drottningens bo. Här är ditt uppdrag att döda henne. Ju mer skada du orsakar, desto högre vinst. Högsta vinst (240 gånger insatsen) får man om man lyckas döda henne. Hennes hälsotillstånd visas hela tiden i en hälsomätare. Den har fyra steg, och om den når noll är hon död.

Till din hjälp under The Hive har du en Smartgun, en ammunitionsräknare, ett styrkehjul för granater och ett multiplikator hjul för granater. När The Hive startar har du fyra magasin med ammunition (5 re-spins), och drottningens hälsomätare är full.

I The Hive rör sig de animerade hjulen inte ut som vi är vana vid, utan snurrar från vänster till höger. Först stannar det hjul som avgör styrkan på din granat, och sedan stannar det hjul som avgör hur stor multiplikatorn blir för granatstyrkan. Högsta möjliga multiplikator för granater är 10x.

Kasta granater på drottningen och använd din smartgun för att skydda dig. Du kan fortsätta spela så länge du har ammunition kvar. Om ammunitionen tar slut måste du återvända till The Search.

Vildsymbol

Loggan för Weyland-Yutani Corp fungerar som vildsymbol i Aliens Video Slot. Den kan ersätta vilken annan symbol som helst.

Var vildsymbolen kan uppträda beror på vilken spelnivå man befinner sig på. Under The Search kan den inte visa sig på första hjulet (däremot på övriga hjul). Under The Encounter kan den visa sig på vilket hjul som helst utom Ammo Clip Reel.

Omdöme

Vi kan rekommendera Aliens Video Slot till spelare som gillar slots där det kryllar av olika funktioner och man får chans att gradvis utforska vad spelet har att erbjuda. Vill man ha en enkel och tydlig slot där samtliga funktioner är tillgängliga redan från start är Aliens inte ett bra val. Det samma gäller även grafiken. Gillar man avancerade spel med 3D-känsla och massor av detaljer, animerade sekvenser och liknande kommer man förmodligen att uppskatta Aliens. Vill man däremot ha det rent och enkelt med klassiska spelsymboler är Aliens inte att rekommendera.

När vi provspelade Aliens tog det oss normalt ett bra tag att komma vidare till The Encounter, men tack vare en ganska strid ström av småvinster fick vi inte slut på pengar medan vi kämpade på. Det kan dock kännas lite segt att stå och harva i grundspelet när allt man vill är att få träffa på monstret. (Självklart går det inte att säga att det kommer att ta lång tid att nå The Encounter i varje spelsession, det är ju slumpen som avgör, men för oss tog det alltid ganska lång tid.)

Jämfört med The Search är The Encounter en mer kuslig spelupplevelse. Man får se spelmiljön som om den vore filmad av en hjälmkamera, och stämningen är verkligen tryckande. Vi rekommenderar att man har ljudet på när man spelar Aliens, och då särskilt under The Encounter. The Hives var mer actionfylld än de föregående spelnivåerna, och därför mindre kuslig – precis som det brukar vara i klassiska skräckfilmer.

Det finns inte någon växande jackpott hos Aliens, men chans att vinna 570 000 mynt känns ju inte helt fel.

Snabb info

Speltillverkare:

Netent

Lanserades:

2014

RTP:

96,4 %

Lägsta kostnad:

1,50 kr (15 mynt)

Högsta kostnad:

1 500 kr (150 mynt)

Hjul:

5

Vinstrader:

15

Mynt Värden:

0,10 kr / 0,20 kr / 0,50 kr / 1 kr / 2 kr / 5 kr / 10 kr