Amerikansk bingo

amerikansk bingoAmerikansk bingo är en typ av bingo som utvecklades i USA och sedan spred sig till Europa. Amerikansk bingo påminner mycket om variant bingo men har små men viktiga skillnader. När man spelar Amerikansk bingo så har man chansen att vinna fina priser om man har turen på sin sida.

Amerikansk bingo spelas precis som vanlig bingo och variantbingo med 75 bollar och brickor med 25 nummer. Precis som i vanlig bingo så består bingobrickorna av ett rutnät med 5 rader och fem kolumner. Det finns dock en stor skillnad mellan bingobrickor designad för att spela Amerikansk bingo och vanliga bingobrickor. Brickor för Amerikansk bingo använder sig nämligen av en joker ruta. Joker rutan är rutan i mitten av spelfältet och denna ruta är redan förkryssade när man börjar spela. Joker rutan kan också vara blank men oavsett hur den är utformad så är den vild och kan ingå i alla vinstkombinationer. Man kan med andra ord inte använda vanliga bingobrickor för att spela Amerikansk Bingo.

Amerikansk bingo spelas på samma sätt som vanlig bingo. Man drar nummer och en utropar ropar ut dem så att spelaren kan markera dem. Om man spelar online kan man välja att låta datorn markera numren åt en. Amerikansk bingo innehåller dock många fler vinnande kombinationer är vanlig klassisk bingo. I vanlig bingo vill man få en rad för att vinna. I Amerikansk bingo finns det många fler vinnande kombinationer som ofta används såsom rader, bokstäver, fyra hörn, kryss och fyrkanter. Amerikansk bingo spelas till ett visst antal spelare har fått bingo eller tills ett visst antal nummer dragits. Om du skall spela Amerikansk bingo är det viktigt att du innan spelets början ser exakt vilka vinnande kombinationer som tillåts i den bingohall du spelar i. Glöm inte att ropa bingo om du får en vinnande rad. Det är lättare att få bingo i Amerikansk bingo än i vanlig bingo.