Capture

Manchester United åker till Ryssland för en högintressant åttondelsfinal mot FC Rostov. Och det är ett bortalag som flyger dit med en tveksam form i ryggen. Efter 1-1 senast mot Bournemouth missade man chansen att knappa in på topp 4-lagen, en missräkning i protokollet helt klart. Men det är likväl ett mycket slagkraftigt lag Manchester United väntas ställa upp med. Det är bara Eric Bailly (avstängd), Bastian Schweinsteiger (skadad), Luke Shaw och Wayne Rooney som inte är disponibla. De två sistnämnda startade i senaste ligamatchen men har nu lämnats utanför truppen.

Därmed är det i stort sett bästa möjliga manskap Jose Mourinho har till sitt förfogande, och ser man till tidigare matcher i Europa League kan man konstatera att Manchester United tar detta på fullaste allvar. Med tanke på den tuffa konkurrensen i Premier League, i kombination med en tveksam säsong i övrigt, kanske Mourinho ser Europa League som den enklaste biljetten till nästa upplaga av Champions League.

FC Rostov då?

Ryssarna slutade något överraskande på en stabil andraplats i ligan förra säsongen, och tog sig därmed till Champions Leagues gruppspel. Väl där stod man för några mycket imponerande insatser i en riktigt tuff grupp med Bayern Mäunchen, Atletico Madrid och PSV Eindhoven. De nådde dock inte ända fram till utslagsrundan, men slutade på en respektabel tredjeplats. Det är med andra ord ett lag som inte bör underskattas! Truppen i sig kanske inte är den mest namnstarka, och det är nästan uteslutande ryska spelare i laget. Den stora stjärnan kommer från Iran och heter Sardar Azmoun. Det blir någon att hålla koll på!

Det sägs också att planen är i dåligt skick, så vi får se hur spelarna lyckas bemästra det.

Känslan är att det kommer bli en tuff uppgift för Zlatan och kompani, men med tanke på styrkeförhållandena bör man kunna gneta till sig en seger. En inte alltför vågad gissning är att det kan bli målsnålt. Under 1.5 mål vid fulltid går att spela till ett bra odds hos Expekt.

Kvällens spel:

FC Rostov vs Manchester United | Under 1.5 mål vid full tid 2.65 @Expekt