Peter Eastgate auktionerade nyligen ut sitt armband från 2008 World Series of Poker (WSOP) Main Event för att samla in pengar till UNICEF och lyckades få in $147 500.

Nu ligger ytterligare ett WSOP-armband ute till försäljning på eBay men den här gången finns ingen information om att pengarna kommer att gå till välgörande ändamål och det verkar heller inte vara den ursprunglige ägaren – Paul ”Eskimo” Clark – som ombesörjer försäljningen.

Paul ”Eskimo” Clark har totalt vunnit tre armband och enligt informationen på eBay är det armbandet från 1999 års $1 500 Razz-event som är ute till försäljning. Huruvida armbandet är äkta och varför det har hamnat på eBay diskuteras just nu flitigt i pokerkretsar. Säljaren ”anarcub” är listad som bosatt i Irland, något som tyder på att det inte är Las Vegas-bon Clark själv som handhar auktionen.

Armbandet har hittills fått 13 bud och priset är uppe på $3 850. Förr i tiden (det vill säga innan Harrah’s Entertainment tog över WSOP år 2004) var WSOP-armbanden inte lika pråliga som idag, så den som köper Clarks armband kommer inte att få några diamanter eller andra ädla stenar utan ”bara” 117,1 gram 18-karats guld. Med dagens guldvärde motsvarar det cirka $5 175 så än så länge är alltså buden lägre än själva materialvärdet på armbandet. Auktionen avslutas klockan 10:01 PST den 1 december.

För den som hellre vill ha ett WSOP-armbandsur än ett WSOP-armband ligger Peter Eastgates WSOP 2008 Final Table Corum Timepiece fortfarande ute på eBay för att samla in pengar till UNICEF. Utropspriset är $7 000 och än så länge har det inte kommit in några bud. Auktionen avslutas klockan 04:26 PST den 3 december.