Pokerstjärnor tycks vara förtjusta i vadslagning och en del är inte ens främmande för att blanda in sina mat- och dryckesvanor i leken.

Som tidigare rapporterats slog Phil Ivey vad om att sluta äta kött, och nu har Ted Forrest och Mike ”The Mouth” Matusow slagit vad om den förstnämndas viktminskning. Dessutom pågår det tre månader långa alkoholvadet mellan Antonio Esfandiari och Brian Rast, där den förste att bryta mot alkoholförbudet måste betala den andre $10 000.

Vadet mellan Forrest och Matusow rör inte dryck utan mat, en vara som Forrest inte kommer att få se mycket av om han ska lyckas gå segrande ur situationen. För att slippa betala $150 000 miljon till Matusow måste Forrest nämligen gå ned till 139 lbs (63 kg) innan den 15 juli i år, vilket innebär att Forrest – som för närvarande väger 188 lbs (drygt 85 kg) – har liter mer än två månader på sig att tappa nästan 50 lbs (22 kg).

Om Forrest lyckas med sin drastiska bantning kommer han att erhålla betydligt mer än $150 000 från sin motpart – Matusow har gått med på att betala honom hela $2 miljoner. Dessutom har Forrest ytterligare än chans att gå plus, om han väger för mycket den 15 juli men lyckas nå målvikten senast den 15 september får han $1 miljon.