Idag drar vi oss till det sydligaste laget i serien, Ystad, där man tar emot Skövde. Ystad som har gjort en fantastisk säsong hittills är inne i en toppform och allt bara rullar på, medan Skövde har börjat riktigt svagt och är just nu inne i en djup svacka på fyra raka förluster. Fortsätter Ystad bara trumma på? Ta del av mitt tips!

  • Match: Ystad IF HF – IFK Skövde HK
  • Spelstopp: 18.45

Börjar vi med bortalaget IFK Skövde så har man startar säsongen på ett dåligt sätt och ligger nuvarande på en tolfte plats. Enligt mig är det välförtjänt då man i vissa stunder spelar som ett nedflyttningslag och det man kan konstatera att man just nu även har flest insläppta mål i serien. Man snittar ungefär 29 insläppta mål per match, vilket är uruselt. Senaste fyra matcherna har man åkt på torsk, och till viss del ska man ha sympati då man ändå mött motstånd som Kristianstad, Guif och Lugi. Däremellan finns även en förlust mot Drott. Senaste fyra resultaten lyder:

Lugi – Skövde = 28-27
Skövde – Drott = 30-35
Kristanstad – Skövde = 35-30
Skövde – Guif = 29-31

Som man kan se är det oerhört mycket mål i samtliga matcher man spelat på sistone, vilket bäddar gott för olika typer av överspel.

Går vi över och ser på hemmalagets facit, Ystad IF, så har man överraskat i år och ligger på en femteplats med en match mindre spelat. Man har två raka vinster mot lag som Sävehof och Lugi, vilket är oerhört starkt. Jag granskade detta lag senast mot Lugi och då var det totalt utklassning. Man körde över ett så pass bra lag som Lugi, hur enkelt som helst vilket visar på potential. Självklart kan man lyfta fler spelare efter sådana här vinster, men jag väljer att lyfta 96:an, Lukas Nilsson, som briljerar och gjorde hela nio mål senast. Helt klart ett framtidslöfte för svensk handboll. Till skillnad från Skövde har man släppt in minst mål i serien, tillsammans med Redbergslid.

Så vilket spela lockar mest, överspelet eller handikapp – Ystad? Skövde som släppt in mest mål medan Ystad släppt in minst mål är vi stora kontraster. Trots det så lockar överspelet då Skövde ändå lyckats göra mycket mål mot bra lag som man kan se i resultaten ovan. Samtidigt är Ystad klassen bättre och bör vinna över Skövde ganska enkelt. Välj själva vad ni tror mest på.

Speltips:
9/10 units: Ystad vinst – 1,45 @ bet365
6/10 units: Ystad -2,5 – 1,85 @ betsson
5/10 units: Över 52,5 mål i matchen – 1,85 @ bet365