Alexander Anter från Sverige vann den sista $1 500 No Limit Hold’em-turneringen under årets World Series of Poker (WSOP), efter att ha spelat enormt aggressivt och kört över övriga finalister.


Den 22-årige studenten gjorde sin WSOP-debut den här sommaren och hade enligt egen utsago inte förväntat sig att vinna något.

”Jag förväntade mig aldrig att vinna den här turneringen. Jag gick all-in med bluffar flera gånger och det var tur för mig att ingen synade mig,” sa Anter efter segern.

Anter är nu mycket nöjd med att ha med sig ett armband hem efter sitt första WSOP.

”Det är en stor ära. Nu kan jag äntligen visa mina föräldrar att jag är en framgångsrik pokerspelare. De behöver inte skrika på mig att studera längre,” förklarade Anter.

Finalbordet för Event #56 innehöll flera skickliga pokerproffs, såsom Bryn Kenney, Andy Philachack och Ryan Nathan, men den unge svensken från Uppsala lät sig inte skrämmas utan blåste iväg sina motståndare. På sista handen fick han dessutom Royal Flush – den perfekta avslutningen.

Anter funderar nu på att hoppa av sina universitetsstudier för att ägna sig mer seriöst åt pokern. Han planerar att använda de $777 928 han vunnit för att förstärka sin bankrulle.

3 389 personer köpte in sig till turneringen vilket skapade en prispott på $4 575 150.