För den som har följt årets World Series of Poker (WSOP) kommer det förmodligen inte som någon total överraskning att det är Ben Lamb som ligger överst i markerlistan inför Dag 3 av WSOP Main Event.

Lamb har spelet extremt bra under årets WSOP och har tagit sig till pengarna fyra gånger, inklusive en seger i $10 000 Pot Limit Omaha Championship som gav honom ett förstapris på över $800 000 . Lamb har hittills dragit in över en miljon dollar i turneringsvinster och nu verkar han vara på väg mot pengarna även i WSOP Main Event.

Lamb ligger också bra till i listan över WSOP Player of the Year, bara några få poäng under ledaren Phil Hellmuth som har slutat tvåa i tre olika Championships under årets WSOP. Kampen mellan Lamb och Hellmuth kommer att fortsätta på torsdag, eftersom även Hellmuth har gått vidare till Dag 3 av Main Event.

Andra exempel på pokerproffs som har tagit sig vidare till Dag 3 är Kevin Saul, Ryan D’Angelo, Patrik Antonius, Victor Ramdin, Jeff Madsen, Dan Kelly, Justin Bonomo, Tony Hachem och John Racener. Totalt har strax under 1 900 spelare klarat sig igenom Dag 2A eller 2B.

Racener hoppas på att nå ett steg längre än under förra årets WSOP Main Event då han förlorade i heads-up mot Jonathan Duhamel. Duhamel deltog även i årets Main Event men har hunnit åka ut. Racener är i god form, och tog sig till en fjärdepalts i WPT Five Diamond tidigare i år. Under årets WSOP har han nått pengarna fyra gånger hittills.

”Det har varit ett otroligt år,” kommenterade Racener, som fokuserar på att gå långt ännu en gång. ”Det är allt jag har tänkt på under året som gått. Många av mina vänner har sagt till mig att om det finns någon spelare som kan göra det så är det jag.”

Ett annat proffs som har spelat bra i årets Main Event är Amanda Musumeci. Kvinnor utgör bara 3,5% av startfältet för WSOP Main Event, men Musumeci låter inte den statistisken distrahera henne från spelet.

”Än så länge har det varit tämligen enkelt. Jag var nere på 25k under första nivån av turneringen men se’n dess har jag gått uppåt som en raket,” sa Musumeci.

Saker må gå bra för Musumeci just nu, men hon har ett tufft 2010 bakom sig efter att ha gått från nätpokerturneringar till livespel.

”Detta är andra året jag spelar World Series of Poker-schemat på heltid. Jag har gjort många justeringar och jag känner mig mycket mer bekväm,” förklarade hon.

Ingen kvinna har tagit sig till finalbordet i WSOP Main Event sedan 1995 och Musumeci skulle vilja ändra på det.

”Det faktiskt på tiden att det händer. Det var länge sedan och folk har pratat om det i åratal. Det finns så många bra kvinnliga pokerspelare nuförtiden,” sa Musumeci.

Några av de pokerproffs som till skillnad från Musumeci inte har gått vidare till Dag 3 är J.C. Tran, Matt Jarvis, Dave “Devilfish” Ulliot, Joe Hachem, Andy Frankenberger och Paul Wasicka.

Bland de svenskar som har gått vidare till Dag 3 hittar vi bland annat välkände pokerproffset Martin de Knijff som befinner sig i den övre halvan av markerlistan. Bäste svensk inför Dag 3 är Magnus Persson från Göteborg som med 230 700 i stacken ligger på plats 127 i markerlistan. Per Ström ligger på plats 271 med 183 900 i marker, och Daniel Haglunds 154 600 placerar honom på plats 428 inför tredje dagens spel.

Main Event har haft paus under onsdagen så att alla som gick vidare från Dag 2A och 2B skulle få en chans att vila sig, och Dag 3 kommer att sätta igång idag torsdag. Prispotten för årets WSOP Main Event överstiger $64 mijloner och bubblan spricker när 693 spelare återstår. Den som vinner turneringen kommer att få $8 711 956 och ett mycket prestigefyllt guldarmband.