När tre spelare återstod World Series of Poker (WSOP) Event #8 satt Londonbon Sadan Turker med ett rejält markerövertag och det verkade som att Storbrittanien skulle få ytterligare ett armband.

Jon ”PearlJammer” Turner åkte ut till en tredjeplats tämligen snabbt när hans pocketåttor fick stryk av Turkers hand. Turker höll sig till en mycket tydlig strategi – att bli fanatiskt aggressiv innan floppen – och den här handen var inget undantag. Han gick all-in med dam + fyra på hand och blev synad av Turner. Turner tvingades sedan se en dam dyka upp på turnen, följd av en nia på rivern. Hans hopp om att vinna ett armband och $611 185 var därmed över.

Turker och Sean Getzwiller satt nu med i princip jämnstora stackar och den utdragna heads-up kampen skulle komma att pågå i närapå sex timmar. Till slut blev det pokerproffset Getzwiller från Las Vegas som avgick med segern.

Största skadan mot Turkers stack inträffade när Getzwiller fick triss på floppen mot Turkers topp-par med topp-kicker, något som lämnade Turker med bara 750 000 kvar i stacken. Trots detta kämpade engelsmannen vidare och tog hem fem potter i rad vilket fick stacken att växa till nästan 4 miljoner.

Under turneringens allra sista hand gick Turker all-in med ess + nio och Getzwiller synade snabbt med pocketfemmor. En femma på floppen stärkte Getzwillers position ytterligare, och vare sig turnen eller rivern var till någon nytta för Turker.

Gertzwiller fick ta emot armband och $611 185 medan Turker fick nöja sig med $377 411.