1 440 spelare har köpt in sig till World Series of Poker (WSOP) turneringen $1 500 No Limit Hold’em Shoutout, vilket har skapat en prispott på hela $1 944 000. Av dessa kommer $369 371 att gå till vinnaren.


Varje spelare som köpte in sig placerades vid ett bord med åtta andra spelare, och för att gå vidare var man tvungen att slå ut samtliga motståndare. I grund och botten är denna turnering alltså som en väldigt stor samling Sit & Go-turneringar där vinnaren av varje turnering går vidare till Dag 2 (där det finns plats för 10 spelare per bord). Av de 1 440 spelarna var det 160 stycken som gjorde just det, och därmed blev garanterade minst $4 998 i prispengar.

Bland de spelare som inte tog sig vidare till Dag 2 hittar vi bland annat Barry Greenstein, Justin Bonomo och David Williams som alla åkte ut tidigt under dagen. Humberto Brenes, Daniel Alaei, Erick Lindgren, David Benyamine och Allen Cunningham tog sig alla till heads-up men inte längre. Exempel på spelare som tog sig vidare är Daniel Negreanu, Greg Raymer, Bertrand “ElkY” Grosspellier och Victor Ramdin.

I skrivande stund är även Dag 2 över och nu återstår 16 spelare i turneringen, inklusive välkända namn som Vitaly Lunkin, David Pham och Frank Kassela. Dag 3 kommer att starta med två bord med åtta spelare vid varje, och tanken är att fortsätta spela tills en segrare har korats. Förste spelare att åka ut kommer att få $13 238 i prispengar.