wsopeSchemat för World Series of Poker Europe (WSOPE) 2013 har fått ett tillägg, i form av en €1 000 + €100 Ladies No Limit Hold’em.

Det preliminära schemat för WSOPE 2013 släpptes redan i maj, men hur har det alltså uppdaterats med en damturnering.

WSOPE Ladies Event kommer att inleda WSOP 2013 och spelas fredagen den 11 oktober, med start klockan 18:00 lokal tid. Turneringen kommer att sträcka sig över två dagar och vinnaren kommer att belönas med ett armband. Detta innebär att antalet armband som kommer att delas ut under WSOP 2013 nu är uppe i åtta stycken.

”Första gången vi arrangerade en damturnering under WSOP i Vegas var år 1977, och vi känner att nu är rätt tidpunkt för att lägga till den här traditionen till WSOPE,” säger WSOP-direktören Ty Stewart.

WSOPE 2013

WSOPE 2013 kommer att spelas den 11-25 oktober, men inte i Cannes som förra året utan på Casino Barrière Enghien-les-Bains strax utanför Paris. Evenemanget stannar alltså kvar i Frankrike men flyttar från kusten till Parisområdet.

Det kommer att bli åtta armbandsturneringar + 46 stycken sidoturneringar utan armband. WSOPE Main Event kommer att ha två startdagar (19 & 20 oktober) och Barrière kommer att låta minst 100 spelare kvala in via olika kampanjer utanför internet. Till detta kommer alla som kvalar in online via sajter som 888 Poker, PartyPoker, PokerStars och Full Tilt Poker, plus alla som själva står för inköpet på €10 450.

888 Poker sponsrar årets WSOPE med livströmning, och har lovat att skicka minst 50 spelare från sina satelliter till WSOPE Main Event + arrangera satelliter även för andra armbandsturneringar. Om de kommer att erbjuda några särskilda kampanjer för det nytillkomna Ladies Event är ännu oklart.

PokerStars har länge försökt locka fler kvinnor in i pokervärlden och kör kontinuerligt en kampanj där man kan vinna ett resepaket värt €1 100 som går att använda till vilken damturnering som helst under European Poker Tour (EPT). Det är alltså inte orimligt att anta att de kommer att ordna särskilda satelliter för WSOPE 2013 Ladies Event. Vi återkommer förstås med mer information så snart sådan finns tillgänglig.

Vad vi däremot vet med säkerhet redan nu är att 888 Poker har satt igång sina satelliter till WSOPE Main Event och du kan skaffa dig en gratis turneringsbiljett till en satellit genom att sätta in $10 på ditt pokerkonto hos 888 Poker. Erbjudandet gäller både nya medlemmar (ange koden 888WSOPE) och befintliga medlemmar ( WSOPE2013). Klicka dig vidare direkt till 888 Poker för att påbörja vägen mot WSOPE 2013 redan idag!